Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Όλοι αύριο στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ


  Η ανένδοτη... στάση εργασίας*

 
«Είναι προφανές  πως το έργο που έχουν αναλάβει οι διορισμένες κυβερνήσεις να επιτελέσουν προς όφελος των διεθνών και ντόπιων κεφαλαίων δεν έχει ακόμα τελειώσει (...) Ο αγώνας παραμένει ανένδοτος. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τις ζωές μας (...) 

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε 
και  την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων. 

Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε. 

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο την Τετάρτη 09/04/14 με Στάση Εργασίας»

Η ανακοίνωση ανήκει στην πλειοψηφία του γνωστού Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, η οποία αποτελείται από συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που προέρχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Η πλειοψηφία, αφού καταγγέλλει το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και υψώνει αγωνιστικές κορόνες, στη συνέχεια κηρύσσει σε μέρα πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας μόλις μια τετράωρη στάση εργασίας! 

Έτσι οργανώνουν αγώνες ηγεσίες που βάζουν πλάτη στο κεφάλαιο.  

Αυτή η ίδια πλειοψηφία υποκλίθηκε, για άλλη μια φορά, προσφάτως, στην εργοδοσία, συμφωνώντας και προβάλλοντας συμφωνία για πάγωμα των βασικών μισθών για μια τριετία, περικοπές των παροχών και εξάρτηση των αυξήσεων από τα κέρδη της εταιρείας...

Όλοι αύριο στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ   (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη  "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου