Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

O...πολιτικός πολιτισμός των βαφτισιμιών της δύσης στην Ουκρανία

Eπίθεση σε βάρος βουλευτών του ΚΚ 
Ουκρανίας από Ουκρανούς φασίστες*



Επίθεση με γροθιές και κλοτσιές δέχτηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, ο Πρώτος Γραμματέας του ΚΚ Ουκρανίας, Πιότρ Σιμονιένκο από βουλευτές του φασιστικού κόμματος «Ελευθερία».

Ο Πιότρ  Σιμονιένκο, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, σχετικά με τα γεγονότα στην Ανατολική Ουκρανία, θύμισε ότι οι νεοναζιστικές ομάδες είχαν κάνει κάτι ανάλογο στις αρχές του χρόνου, καταλαμβάνοντας κτίρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακυβέρνηση του ανατραπέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Κατήγγειλε επίσης ότι ένοπλες ομάδες επιτίθενται σε ανθρώπους, που  θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους με ειρηνικούς τρόπους.

Δύο βουλευτές του φασιστικού κόμματος «Ελευθερία», θέλοντας να τον σταματήσουν, όρμησαν στον κομμουνιστή βουλευτή και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές. 

Σε υπεράσπιση του Π. Σιμονιένκο έσπευσαν βουλευτές του ΚΚ Ουκρανίας, οι οποίοι δέχτηκαν και αυτοί την επίθεση των φασιστών.


Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση σε βάρος βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας από Ουκρανούς φασίστες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική επίθεση δυνάμεων του φασιστικού κόμματος "Ελευθερία" στην Ουκρανική Βουλή εναντίον του A' Γραμματέα Π. Σιμονιένκο και βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας.

Οι αντικομμουνιστικές προκλήσεις των 
Ουκρανών φασιστών θα πέσουν στο κενό. 

Ο ουκρανικός λαός μπορεί και πρέπει να απομονώσει τις φασιστικές δυνάμεις που αποθρασύνονται έχοντας τις πλάτες τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που στηρίζουν τη λεγόμενη κυβέρνηση της Ουκρανίας.  

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Ουκρανίας».
 
Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί
διαγκωνισμοί στις πλάτες του λαού  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου