Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Εκδήλωση για τους άνεργους σήμερα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά

Κατάμεστη η αίθουσα στην εκδήλωση για 
τους άνεργους - Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα 


Εκδήλωση για τους άνεργους σήμερα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά σε ένδειξη ταξικής έμπρακτης αλληλεγγύης σε όλους όσοι υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική.
 
Στην εκδήλωση παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, 
Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: (video)


«Είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες, σαν αυτή σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά απ’ τα εργατικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές.

Σ’ αυτές τις σκληρές συνθήκες που βιώνει ο λαός μας, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες, σε συνθήκες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των δεσμών της ΕΕ - είτε βρισκόμαστε σε φάση οικονομικής κρίσης είτε σε φάση σταθεροποίησης όπως λένε ή σχετικά μικρής ανάκαμψης το επόμενο διάστημα - έχει σημασία να εκφράζεται η ταξική αλληλεγγύη, η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους, έτσι ώστε να μη μένει κανένας μόνος του στην κρίση, να μη μείνει μόνος του σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει σήμερα όλος ο ελληνικός λαός. Να υλοποιείται στην πράξη αυτό που λέμε «όλοι για έναν και ένας για όλους»...


...Η εκδήλωση γίνεται στην τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων του Πέτρινου Κτιρίου του ΟΛΠ η οποία γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. 

Άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι με τις οικογένειές τους από όλες τις γειτονιές του Πειραιά απολαμβάνουν μία πασχαλιάτικη γιορτή που έστησαν με μεράκι και φροντίδα, σωματεία, σύλλογοι και Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά με άφθονο κρασί, μαγειρίτσα και αρνιά, προσφορές των σωματείων και των αυτοαπασχολουμένων του Πειραιά. 

Τα φαγητά μαγειρεύουν τα μέλη της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) ενώ τα τραπέζια είναι προσφορά του συλλόγου Ικαριωτών Περάματος «Ο Ίκαρος». 

 

Στο χώρο υπάρχει ειδικός πάγκος με λιχουδιές και γλυκά για τα μικρά παιδιά, ενώ λειτουργεί γιγαντοοθόνη όπου προβάλλονται φωτογραφίες από τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Επίσης, πανό και αφίσες που καλούν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Στην εκδήλωση παραβρίσκεται μεγάλη αντιπροσωπεία από τους ηρωικούς χαλυβουργούς, των οποίων την παρουσία, όταν αναγγέλθηκε από τα μικρόφωνα, επικρότησε ο κόσμος με ζεστό παρατεταμένο  χειροκρότημα αλλά και φωνάζοντας το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»...(Περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου