Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«Ο αντικομμουνισμός και ο φασισμός αλληλοτροφοδοτούνται και συνεπώς ενιαία πρέπει να αντιμετωπιστούν και να απομονωθούν από το λαό και τη νεολαία»

Ν. Καραθανασόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε 
να μπει από το παράθυρο η ατζέντα της ΧΑ*


«Ο αντικομμουνισμός και ο φασισμός αλληλοτροφοδοτούνται και συνεπώς ενιαία πρέπει να αντιμετωπιστούν και να απομονωθούν από το λαό και τη νεολαία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Η παρέμβασή του έγινε στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών», που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις για τις πολύ μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, που τόσο καιρό κρατούσε σε υπεύθυνη θέση τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος προκλητικά δήλωνε ότι είναι αντικομμουνιστής. 

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να
ανεχθεί να μπει από το παράθυρο η ατζέντα της Χρυσής Αυγής. 

Όπως είπε, «για εμάς είναι απαράδεκτο όσες πολιτικές δυνάμεις αφήνουν να εννοηθεί ότι η Χρύση Αυγή διώκεται άδικα. Όσοι προσπαθούν να εντάξουν τις εξελίξεις σε καιροσκοπικού χαρακτήρα, μικροκομματικά παιχνίδια και σε κινήσεις εντυπωσιασμού για πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έθεσε το 
ερώτημα γιατί γίνονται τώρα αυτές οι αποκαλύψεις. 

Επίσης ανέφερε ότι το ΚΚΕ επιμένει να διερευνηθεί σε βάθος το σύνολο των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. 

Συμπλήρωσε ότι δεν αρκεί αυτό και ότι η αντιμετώπιση της ναζιστικής οργάνωσης πρέπει να γίνει υπόθεση του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που εκχωρεί αρμοδιότητες των δήμων στους ιδιώτες, ανέδειξε τις ευθύνες των δημάρχων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκαν τη λογική της ανταποδοτικότητας.

Γ. Λαμπρούλης: Ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες 
ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών  (Video ΕΔΩ) 

Π. Μπαλτάκος: Συνομιλίες με τους χαυγίτες 
για το καλό της παράταξης  (ΕΔΩ)

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συνομιλία 
Μπαλτάκου - Κασιδιάρη  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου