Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ήρθε η ώρα που οι γυναίκες πρέπει να κάνουν «ταμείο»

Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας 
έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την ΕΕ *

 

Σε λίγες μέρες οι γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές και την Τοπική Διοίκηση. Και  οι  τρεις κάλπες έχουν να κάνουν με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς αυτών των γυναικών με την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.


Οι άνεργες, οι  άστεγες, οι  κακοπληρωμένες και οι απλήρωτες, οι  εργαζόμενες με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι μικρομάνες που το παιδί τους έμεινε έξω από τον παιδικό σταθμό, εκείνες που στέλνουν νηστικό το παιδί τους στο σχολείο, που καταφεύγουν στα συσσίτια της φιλανθρωπίας. 

Οι γυναίκες που έβαλαν λουκέτο στο μικρομάγαζο, εκείνες  που χρωστάνε στην εφορία ή στην τράπεζα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα ατελείωτα χαράτσια και κινδυνεύουν  να χάσουν και το κεραμίδι που με τόσο πόνο έβαλε πάνω από το κεφάλι τους. 


Οι νέες γυναίκες που έχουν  στερηθεί το δικαίωμα να κάνουν  δική τους οικογένεια, να μεγαλώσουν παιδιά και έχουν  βάλει πλώρη να μεταναστεύσουν από την πατρίδα τους. 

Οι γυναίκες της φτωχής αγροτιάς που ξεκληρίζονται από το χωράφι τους, οι γυναίκες που έχουν  στη φαμίλια τους και στην αποκλειστική ευθύνη τους άτομα ανήμπορα από γηρατειά ή με ειδικές ανάγκες. 


Ήρθε η ώρα που αυτές οι γυναίκες πρέπει να κάνουν «ταμείο». Να απορρίψουν τη λογική του "μικρότερου κακού" που γίνεται πάντα σκαλοπάτι για τα χειρότερα.


Μετά από τόσα χρόνια που τους έταζαν ότι θα φάνε με τα «χρυσά κουτάλια» , μετά από τόσες και τόσες φορές που στάθηκαν μπροστά στην κάλπη και γελάστηκαν από τις καλοστημένες παγίδες, βλέπουν ότι  η ζωή τους όχι μόνο δεν καλυτέρευσε, αλλά έγινε χειρότερη αφαιρώντας τους μία - μία όλες  κατακτήσεις που με αγώνες και αίμα αποκτήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα και κάτω από την πίεση των σοσιαλιστικών κατακτήσεων, όταν βρήκαν την ευκαιρία με την οικονομική κρίση που οι ίδιοι οι καπιταλιστές προκάλεσαν. 


Έχει γίνει φανερό, πλέον, ότι στον καπιταλισμό η ανισοτιμία των γυναικών είναι απαραίτητη για να μπουν όλοι και όλα στην υπηρεσία των καπιταλιστών, όχι μόνο για να αποτελούν διαχρονικά το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, αλλά να υποκαθιστούν την υποχρέωση του κράτους για κοινωνική πολιτική, που έχει να κάνει με τα παιδιά, τους ασθενείς, τους γέροντες.


Η ισότητα γίνεται λάστιχο ανάλογα με τις κατά καιρούς ανάγκες 
αυτών που κατέχουν τον παραγόμενο πλούτο και την εξουσία.


Να μην ξεγελαστούν, άλλη μια φορά ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει «των λαών». Η ΕΕ φτιάχτηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, από γεννησιμιού της είναι αντιδραστική, δε διορθώνεται, δε μερεμετίζεται.

Η επιταγή με την οποία θα ξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους με την ΕΕ είναι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε κάθε κάλπη, ενώ ταυτόχρονα είναι και τιμωρία των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, δρόμου που τις  οδηγεί στην κόλαση της φτώχειας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας των συσσιτίων.


Ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης, σημαίνουν  εγγύηση στην πάλη ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων.


Ψηφοδέλτια με αγωνιστές που βρέθηκαν δίπλα τους, σε κάθε μικρή και μεγάλη τους κινητοποίηση για τα δικαιώματά τους, που έδωσαν και δίνουν μάχες για την ανακούφιση του λαϊκού νοικοκυριού τους. Βρέθηκαν στην απεργία από τα ξημερώματα έξω από την πύλη της δουλειάς τους, στην επανασύνδεση του ρεύματος όταν το έκοψαν στο σπιτικό τους, στο νοσοκομείο για το χαράτσι, για την επαναπρόσληψη τους όταν τις απέλυσαν, έξω από τον παιδικό σταθμό που δεν πήρε το παιδί τους  και τόσα άλλα.


Να μην πιαστούν άλλη μια φορά στα νέα καλοστημένα δόκανα που έχουν στηθεί και σ' αυτές τις εκλογές. Άνοιγμα στις «αγορές», πρωτογενές πλεόνασμα, πολυποίκιλοι  νέοι  σχηματισμοί  με παλιά και δοκιμασμένα υλικά που ψήφισαν κάθε αντιλαϊκό μέτρο που τις  έφερε σε αυτή την κατάσταση. 

Διαφορετικά μείγματα διαχείρισης που έχουν κοινή περπατησιά μέσα στον ευρωμονόδρομο, μέσα στα τείχη της ΕΕ, δηλαδή μέσα στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων που η μόνη του επιδίωξη είναι πως θα αβγατίσουν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενοι την εργατική τους  δύναμη, που καμιά, σχέση δεν έχουν με τα δικά τους συμφέροντα, με τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες, της φαμίλιας τους και αυτές των παιδιών τους. 

Να φυλαχτούν από τα φασιστικά μορφώματα με όποια 
προβιά και αν εμφανιστούν ζητώντας την ψήφο τους.


Οι εκλογές του Μάη είναι μια ευκαιρία για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να ξοφλήσουν χρόνιους λογαριασμούς με τους  εκμεταλλευτές τους και να ανοίξουν το δρόμο για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.

της Κάλι Καρά
Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου