Κυριακή 20 Απριλίου 2014

...ο ηρωικός αυτός αγώνας δεν αμαυρώνεται, δεν μπορεί να καταδικαστεί. Έχει μείνει στην ιστορία, στη συνείδηση χιλιάδων εργατών και εργατριών.

 Αλληλεγγύη στους Χαλυβουργούς από την Ομοσπονδία των
 Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας*

 
Πιστεύουμε ότι ο ηρωικός αυτός αγώνας δεν 
αμαυρώνεται, δεν μπορεί να καταδικαστεί.

Την αλληλεγγύη της στους ηρωικούς Χαλυβουργούς του Ασπροπύργου εκφράζει η Ομοσπονδία των Ελληνικών Εργατικών Προοδευτικών Συνδέσμων Αυστραλίας (που αποτελείται από τους Εργατικούς Συνδέσμους «Δημόκριτος» Μελβούρνης, «Άτλας» Σύδνεϋ, «Πλάτων» Αδελαΐδας και «Σωκράτης» Νιουκάστλ). 

Καταδικάζει έντονα την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τους ηρωικούς χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 24 μήνες. 

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Με την απόφαση αυτή χτυπιούνται άμεσα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Στην ιστορία του εργατικού κινήματος υπάρχουν πολλά παραδείγματα, πολλές παρόμοιες αποφάσεις που υποδεικνύουν ότι η αστική τάξη και το κράτος της έχει φτιάξει διάφορους μηχανισμούς για να καταστείλουν τους εργατικούς αγώνες και όλους όσους παλεύουν διεκδικώντας το δίκιο τους.

Το αστικό κράτος, η δικομματική κυβέρνηση στο πρόσωπο των χαλυβουργών καταδίκασε την ηρωική τους απεργία, το αγωνιστικό τους παράδειγμα, προσπαθώντας να σκορπίσουν το φόβο και να τρομοκρατήσουν όσους σκέφτονται να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Η καταδικαστική αυτή απόφαση εξυπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου και των πολυεθνικών μονοπωλίων που σε αγαστή συνεργασία με το ΔΝΤ, ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση, στοχεύουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κερδηθεί με μακροχρόνιους αγώνες από τη διεθνή εργατική τάξη.


Πιστεύουμε ότι ο ηρωικός αυτός αγώνας δεν 
αμαυρώνεται, δεν μπορεί να καταδικαστεί. 

Έχει μείνει στην ιστορία, στη συνείδηση χιλιάδων εργατών και εργατριών. Έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη για να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Η ομοσπονδία των εργατικών συνδέσμων συγχαίρει τους ηρωικούς χαλυβουργούς για την αταλάντευτη στάση και ενότητά τους.

Απορρίπτουμε την δικαστική απόφαση και καλούμε την δικομματική κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση και να αναγνωρίσει το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων στην πάλη για τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τα συνδικάτα της Αυστραλίας να πάρουν μέρος στην δράση για το δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους Έλληνες χαλυβουργούς και γενικότερα προς το ταξικό κίνημα της Ελλάδας».

Ψήφισμα αλληλεγγύης για τους Χαλυβουργούς από 
τον Εργατικό Σύλλογο Ελλήνων του Κεμπέκ  (ΕΔΩ)

Αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς από τους εργαζόμενους 
σε σιδηρόδρομους και θαλάσσιες μεταφορές στη Βρετανία  (ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου