Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΠΑΣΕΒΕ: Να φυλαχτεί σαν κόρη οφθαλμού η Κυριακή αργία

 

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 13 Απρίλη, μια από τις εφτά Κυριακές που ορίζει ο νόμος 4177/2013, εξέδωσε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους, να συμμαχήσουν με τους εργαζόμενους εμποροϋπάλληλους και ιδιωτικούς υπάλληλους, που απεργούν εκείνη τη μέρα.

Μεταξύ άλλων, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της, προχώρησε στην εφαρμογή του "νέου νόμου" για την Κυριακάτικη Αργία, ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων, καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν. 

Το έγκλημα συνεχίστηκε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 31/3/2014, όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η πιλοτική απελευθέρωση ωραρίων σε τουριστικές περιοχές.

Απέναντί μας έχουμε την άθλια συμμαχία δημάρχων, περιφερειαρχών, ΜΜΕ αλλά και των πάντα "πρόθυμων" συνδικαλιστών, όπως της ΕΣΕΕ, που έδωσε "γην και ύδωρ" για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. 

Η ΕΣΕΕ έγινε "λαγός" στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Τόσο η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όσο και η απελευθέρωση ωραρίων θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά και τα Mall. 

Είναι ένα κομμάτι από το παζλ των εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ: 

- Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν "κόρη οφθαλμού", συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ. 

- Να συστρατευτούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ. 

- Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα. 

- Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση που είναι "κοντά στο λαό", αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία και τα χρέη».

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του  Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου