Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Για μας, δικαιωμένοι είναι οι απεργοί χαλυβουργοί...Ο αγώνας των χαλυβουργών ήταν δίκαιος...»

 Κύμα καταδίκης για την κατάπτυστη δικαστική απόφαση*


Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος 
απ' όλη τη χώρα εκφράζουν αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς

Κύμα καταδίκης από συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους φορείς του κινήματος έχει ξεσηκώσει η απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες τους 24 χαλυβουργούς, θέλοντας στο πρόσωπό τους να τιμωρήσει και να τρομοκρατήσει όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται.

Στον αντίποδα, εκκωφαντική ήταν μέχρι και χτες η σιωπή των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ και άλλων δυνάμεων, που στάθηκαν πρόθυμα στο πλευρό των βιομηχάνων, όταν αυτοί ζητούσαν φτηνότερο ρεύμα, ενώ συμμετείχαν ενεργά και στη συκοφάντηση του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών.

 

Σε μήνυμά της προς την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία σημειώνει: «Η απόφαση στρέφεται κατά της οργανωμένης πάλης, κατά του ταξικού αγώνα και της ταξικής διεκδίκησης. Είμαστε βέβαιοι πως όχι μόνο δεν μειώνει τον ηρωικό τους αγώνα, αλλά, αντίθετα, τον ενισχύει και αποκαλύπτει στην κοινωνία το πραγματικό προσωπείο του συστήματος».

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης για τους 
χαλυβουργούς εξέδωσαν προχτές το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ. 

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:  

«Οι αυτοαπασχολούμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά αυτή τη Δικαιοσύνη, που έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους χιλιάδες συνάδελφους αγωνιστές στα ΤΑΞΙ, που πιάνει από το λαιμό τον μικρομεσαίο που χρωστάει και δεν έχει να φάει. Την ξέρει καλά αυτή τη Δικαιοσύνη όλο το λαϊκό κίνημα. Για μας, δικαιωμένοι είναι οι απεργοί χαλυβουργοί. Ο μεγαλειώδης αγώνας τους δε σπιλώνεται από καμιά δικαστική απόφαση».

Επίσης, το ΜΑΣ αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «το παράδειγμα των χαλυβουργών ήταν και θα παραμείνει πηγή έμπνευσης για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές της Ελλάδας». 

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας των χαλυβουργών ήταν δίκαιος. Την απεργία αυτή καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να τη μειώσει, να την αμαυρώσει».

Ανάλογες ανακοινώσεις και μηνύματα εξέδωσαν ανάμεσα σε άλλους...(ΕΔΩ)

 «Δεν μπορούν να λερώσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών»  (ΕΔΩ)

Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου