Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

KKE «...τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, γιατί αυτό επιβάλλουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και ο στόχος της ανταγωνιστικότητας»

Μετά τις διαμαρτυρίες με απόφαση Σαμαρά - Βενιζέλου 
προκηρύσσονται 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ *
 
 
Την προκήρυξη προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. 
 Τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη και αναφέρει επίσης ότι «όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα».

Προσθέτει πως «τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».

Η κυβερνητική απόφαση πάρθηκε μετά τις κινητοποιήσεις για να μην απολυθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των οποίων οι κλάδοι έχουν καταργηθεί. Οι διαμαρτυρίες, αλλά και η λαϊκή οργή για το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων -μέρος των οποίων είναι και οι απολύσεις στο δημόσιο- προκάλεσαν αναταράξεις και στους κόλπους της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό, καθώς οι ηγεσίες των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας είχαν διαφορετική εκτίμηση για το πόσοι υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα έπρεπε να επαναπροσληφθούν.

Πάντως, το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δεν λήγει, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την υλοποίησή τους μέσω της αξιολόγησης και η απόληξη αυτής της διαδικασίας είναι η ανεργία για πολλούς δημόσιους υπαλλήλους.   

Αν. Σαμαράς: Άμεση προτεραιότητα η 
ανταγωνιστικότητα και ελιγμοί για τη λαϊκή οργή (ΕΔΩ)

ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνέντευξη του 
πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Το Βήμα»  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου