Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Ασφαλιστικό

 
 Ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιούνη για το Ασφαλιστικό από εργατικά συνδικάτα και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, που συμμετείχαν με πανελλαδική κινητοποίηση. Σε αυτά τα πλαίσια έγινε συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματα του συλλαλητηρίου.

Χαρακτηριστικό της μαζικότητας ήταν ότι όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στη Β. Σοφίας και Αμαλίας, η ουρά εκτεινόταν ως τα Προπύλαια με την οδό Σταδίου γεμάτη από κόσμο. 

Ο Δήμος Κουμπούρης έξω από τη Βουλή σημείωσε: «Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα πιστεύει στη δύναμή του, όπως δείχνει και η σημερινή κινητοποίηση. Συνεχίζουμε, οργανώνουμε, ενισχύουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν σταματάμε - Προχωράμε», πρόσθεσε. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων με τον πρωθυπουργό, όπου θα του θέσουν τα αιτήματά τους που αφορούν καμιά περικοπή στις συντάξεις τους, να παρθούν πίσω όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα, που τους έχουν αφαιρέσει όλα τα δικαιώματα.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν μεταξύ άλλων ήταν: «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία - λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «όχι στα χαράτσια και στις περικοπές - αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές», «κάτω τα χέρια από το Ασφαλιστικό και τις Συντάξεις»...(Ολόκληρο  το  ρεπορτάζ  ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου