Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Στην επίθεση ΕΕ και κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο για την προέλαση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΟΓΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στις γυναίκες στο 
συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη στα Προπύλαια

 
Κάλεσμα  συμμετοχής  στο  συλλαλητήριο  για  τις  συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση, στις 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ.  (ΕΔΩ)  στα Προπύλαια, απευθύνει στις γυναίκες η ΟΓΕ.
  
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνει: 

«Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, νέες και συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, στις 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια.

Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ παίρνουν τη θέση τους δίπλα στις συνταξιουχικές οργανώσεις και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη μάχη ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων και το "ξήλωμα" του ασφαλιστικού συστήματος. Απαντάμε στις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που μπαίνει σε εφαρμογή τον Ιούλη, στην επίθεση που έχουν δρομολογήσει στις κύριες συντάξεις, στην αντιασφαλιστική επίθεση.

 

Το μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τις εργαζόμενες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες που εγκλωβίζονται στο φαύλο κύκλο ανεργίας και ελαστικής απασχόλησης.
Η επίθεση απειλεί να τους στερήσει ακόμα και τη στοιχειώδη προστασία στην εργασία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις συντάξεις και τα επιδόματα.

Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που σχεδιάζουν θα αυξήσει παραπέρα τα ήδη παρατεταμένα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών με σοβαρές συνέπειες για τις μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις εργαζόμενες σε Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς και τις ασφαλισμένες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, αλλά δεν έχουν την ηλικία. 

Η ΕΕ απαιτεί να γενικευτεί η αύξηση ορίων 
ηλικίας στις γυναίκες σε όλα τα κράτη-μέλη. 

Προετοιμάζουν συνταξιοδότηση στα 70 και παρατείνουν την εκμετάλλευση των γυναικών των λαϊκών οικογενειών μέχρι το θάνατο.


Στην επίθεση ΕΕ και κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο για την προέλαση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Συζητάμε με τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων τι σημαίνει Κοινωνική Ασφάλιση για τις ίδιες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Υπενθυμίζουμε πως κατακτήθηκε το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση μέσα από σκληρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. 

Ανυποχώρητα διεκδικούμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.  

Κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε νέους και παλαιούς εργαζόμενους. 

Βάζουμε στο επίκεντρο της προσοχής και της δράσης μας την ανάγκη να παλέψουμε για σύγχρονα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου