Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ορκίστηκε συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής το νέο υπουργικό συμβούλιο


«Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση και στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι δεν αλλάζει η αντιλαϊκή πολιτική ισχυριζόμενος ότι «η κατεύθυνση παραμένει ίδια, να βγούμε από την ύφεση και να εισέλθουμε στην ανάπτυξη».

Ωστόσο προσπάθησε να καταδείξει πως η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει με ορισμένους ελιγμούς να αμβλύνει τη λαϊκή οργή αναφέροντας «πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές, τομές, να αποκαταστήσουμε αδικίες» και πρόσθεσε πως «ήδη από αρχές Ιούλη θα ισχύσουν σημαντικές αλλαγές όπως συμψηφισμός οφειλών προς το δημόσιο και ανάμεσα στους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η μείωση εισφορών».

Προανήγγειλε αλλαγές στο φορολογικό καθώς όπως έχει πει κατ' επανάληψη στόχος του είναι κυρίως η μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων για την προσέλκυση των επενδύσεων και επανέλαβε προς τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου πως «γνωρίζετε ότι πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία, χρειάζεται σοβαρότητα, σκληρή δουλειά, λίγες κουβέντες».

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να συντηρήσει την ανούσια αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «κάποιοι επιμένουν στη μιζέρια, εκνευρίζονται με κάθε επίτευγμα τη χώρας, φέρνουν την καταστροφή, παρακαλούν να συμβούν τα χειρότερα».

Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ισχυρίστηκε πως «οι εταίροι μας όμως πρέπει να καταλάβουν ότι μετά από τις θυσίες του λαού και τις προσπάθειες που γίνονται, η χώρα αλλάζει φάση. Το θέμα μιας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δεν βοηθάει».

Το ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η αντιλαϊκή πολιτική επιβεβαιώθηκε και από τις πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

«Θα συνεχίζουμε την ίδια πολιτική χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γκ. Χαρδούβελης.»




Ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Ο λαός έχει πλέον αρκετή πείρα για να αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και ότι οι ανασχηματισμοί αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου