Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

"Διώχνουνε δασκάλους - κλείνουνε σχολειά, τα παιδιά μας βάζουν σε αίθουσες κλουβιά"

Κινητοποιήσεις ενάντια σε συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων*
 
 
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στη νέα επίθεση που εξαπολύεται στο μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.
 
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καλώντας να εντείνουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες με νέες παραστάσεις στις εκπαιδευτικές Διευθύνσεις - Περιφέρειες, με καταλήψεις δρόμων, σχολείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξορμήσεις σε όλες τις γειτονιές ενάντια στις συγχωνεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ 1329/26.5.2014, που αφορά στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολειών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπει συγχώνευση 128 Δημοτικών σε 64 και 77 νηπιαγωγείων σε 37 καθώς και κατάργηση 15 Δημοτικών και 30 νηπιαγωγείων. Συγχωνεύσεις προβλέπονται και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ΑΣΓΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες γονείς που «μέσα από πολλές, μαζικές, ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις και με συνθήματα όπως: 

"Διώχνουνε δασκάλους - κλείνουνε σχολειά, 
τα παιδιά μας βάζουν σε αίθουσες κλουβιά"

"Τα παιδιά δεν είναι σαρδέλες στο κουτί, μέχρι τις Βρυξέλλες καλά να ακουστεί", στέλνουν μηνύματα αντίστασης στην πολιτική συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών τους». 

Τους καλεί «να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το εργατικό κίνημα και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν παγανιά και μιλούν για εξορθολογισμό, σε όσους λένε ότι τίποτα δε γίνεται ή σε όσα παπαγαλάκια υποτακτικών δημάρχων καθησυχάζουν τους γονείς στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα και τους μοιράζουν σε ευνοημένους και μη...».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Διαμαρτυρία την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας  (ΕΔΩ)
 
*Από τη στήλη  "ΝΕΟΛΑΙΑ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου