Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Κοινή Ανακοίνωση των ΚΚ Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας ενάντια στην καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο


Παρά τις έντονες και επανειλημμένες καταγγελίες, προωθείται το σχέδιο καταστροφής χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ιταλίας και της Κρήτης, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τους λαούς.

Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει το γεγονός στο 
Εθνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κυρίως στην Κρήτη, πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις.


Με την κοινή ανακοίνωση, που συνυπογράφουν το ΚΚΕ, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας και το ΚΚ Ιταλίας, και είναι ανοιχτή για υπογραφή και από άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των χωρών της Μεσογείου, εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους.

 Επισημαίνουν συγκεκριμένα:

«Τα Κομμουνιστικά Κόμματα ενάντια στην 
καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Μεσογείου, που υπογράφουμε αυτήν την ανακοίνωση, εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην καταστροφή των χημικών από τη Συρία, που θα γίνει εν πλω στη Μεσόγειο, παρά τον κλειστό χαρακτήρα της Μεσογείου. 


Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα μια τεράστια περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τεράστιας έκτασης καταστροφή του περιβάλλοντος.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αφού με την επέμβασή τους τροφοδότησαν το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της.

Το σχέδιο φέρεται να πριμοδοτείται από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, που κάνουν ένα πείραμα στη Μεσόγειο, για να βρουν λύσεις για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι εχθροί των λαών, υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής των λαών.

Καταγγέλλουμε τη σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ για το ζήτημα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο.


Καλούμε όλους τους λαούς της Μεσογείου 
να αντιταχθούν στα επικίνδυνα αυτά σχέδια!

ΚΚ Ελλάδας
ΚΚ Λαών Ισπανίας
ΚΚ Ιταλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου