Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

οι εργαζόμενοι...να τρίψουν στη μούρη τέτοιες κατάπτυστες αποφάσεις, να σπάσουν στην πράξη νόμους που θέλουν να βάλουν το λαό στο γύψο...

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το 
μνημόνιο Αστυνομίας - Καμίνη

 

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο και την ΕΛ.ΑΣ. υπέγραψαν την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Ν. Δένδιας σημείωσε: «Θα συζητήσουμε με το δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες για τη λογική διαχείριση των διαδηλώσεων, ώστε να ελαττωθεί ακόμα περισσότερο το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας. Θα συζητήσουμε με το δήμαρχο ό,τι μπορεί να γίνει για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Αθήνας».

Υπενθυμίζεται πως από πέρσι ισχύει ΠΔ που έχει ανοίξει το δρόμο για την απαγόρευση διαδηλώσεων. 

Συγκεκριμένα, το σχετικό ΠΔ αναφέρει:  
«Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης». 

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν η ΕΛ.ΑΣ. και ο Δήμαρχος Αθήνας επιμένουν στον περιορισμό των διαδηλώσεων ώστε να ενισχυθεί δήθεν η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. 

Τα λουκέτα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες στο κέντρο της Αθήνας δεν προέρχονται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις που διεκδικούν μισθούς, συντάξεις, ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος. 

Ας μπουν στον κόπο να απαντήσουν για τα δεκάδες λουκέτα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και σε κάθε Δήμο του Λεκανοπεδίου αν φταίνε οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις στο κέντρο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι, η νεολαία να τρίψουν στη μούρη τέτοιες κατάπτυστες αποφάσεις, να σπάσουν στην πράξη νόμους που θέλουν να βάλουν το λαό στο γύψο και στο περιθώριο για να μη θιχτούν τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων, εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Από τη στήλη  "ΕΙΔΗΣΕΙΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου