Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Τους αξίζει, αν μη τι άλλο, αναγνώριση της προσφοράς τους.

Θέλει να του λένε και «μπράβο»!*


«Η στάση του Αλ. Τσίπρα δείχνει έμπρακτα ότι όσοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία αντιευρωπαϊκή δύναμη, ότι δήθεν έχει κοινή στάση με την ευρωπαϊκή άκρα δεξιά, είναι οι αρνητές, οι κατεδαφιστές κ.ο.κ, είτε λένε χοντρά ψέματα είτε πουλάνε παραμύθι», είπε χτες ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Alpha»). 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακούραστα καταθέτουν διαπιστευτήρια στη λυκοσυμμαχία και τα συμφέροντα που αυτή προασπίζει. Κι έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται για όσους δεν τους αναγνωρίζουν την αφοσίωση. 


Αν μη τι άλλο, το κόμμα τους είναι απ' τους λίγους θιασώτες της ΕΕ με τόση διάρκεια στο χρόνο και τόση δουλειά εξωραϊσμού της στα μάτια του λαού. 

Τους αξίζει, αν μη τι άλλο, αναγνώριση της προσφοράς τους. 

Τόσης που έφτασε χτες ο Τσίπρας να δίνει το χέρι στους ανθυποψηφίους του για την προεδρία της Κομισιόν, στους «στρατάρχες» της λιτότητας ως χτες, για να υπερασπίσει μαζί τους την ΕΕ απέναντι στον Κάμερον, που τάχα την επιβουλεύεται. 

Τέτοιος ήταν ο «σεισμός» που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρωτιά του στις ευρωεκλογές, που κατάφερε να μετατοπιστεί ο ίδιος απ' τη ρητορική ενάντια στη «στρατηγική της λιτότητας» στη ρητορική: μαζί με τους «στρατάρχες της λιτότητας», ενάντια «στη στρατηγική διάλυσης της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης»!

«ΣΥΡΙΖΑ  Συμμαχεί στην ΕΕ με όσους κατήγγελλε μέχρι χτες»  (ΕΔΩ)
*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου