Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Περί «Καταγραφής αριθμού υποσιτιζόμενων μαθητών»



Αποστομωτική απάντηση στην υποκρισία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα υποσιτιζόμενα παιδιά δίνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης) και αξιώνει τη σίτιση όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις. 

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση: 

«Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόντα αριθμό μαθητών για τους οποίους έχετε σαφείς ενδείξεις ότι υποσιτίζονται (μόνο αριθμητικά, όχι προσωπικά στοιχεία). Οι Διευθύνσεις να συλλέξουν τα στοιχεία από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς τους και να μας τα αποστείλουν συγκεντρωτικά ως την Πέμπτη 29/5/2014». Αυτό ζητά περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Αττικής, με το έγγραφό της με Αριθ. Πρωτ. Φ.7 / ΕΠ 502 της 26/5/2014, από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τα σχολεία.

Η διοίκηση - κυβέρνηση ανακάλυψε ότι … «υπάρχει πρόβλημα».  

Ίσως τώρα σταματήσουν να λοιδωρούν όσους έδειχναν, χρόνια τώρα, το πρόβλημα και την ανάγκη να παρθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα (Συλλόγους, ΕΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, ομοσπονδίες γονέων κλπ). 

Ευχόμαστε αυτό να σημαίνει ότι σταμάτησαν να εθελοτυφλούν μπροστά στις λιποθυμίες μαθητών, στα χιλιάδες παιδιά που πάνε χωρίς «ταπεράκι» στο ολοήμερο σχολείο, στα χιλιάδες υποσιτισμένα παιδιά - θύματα της κρίσης που γεννά το σύστημά τους κι η κρίση του. Είναι βέβαια απορίας άξιο, τι τις θέλουν αυτές τις «πληροφορίες» ; Σκοπεύουν να σιτίσουν ορισμένους μόνο μαθητές σε κάθε σχολείο ;

Και ιδιαίτερα τι τις θέλουν τώρα, που τα σχολεία κλείνουν. 
Σκοπεύουν μήπως να σιτίσουν μαθητές το καλοκαίρι ; 

Πάντως, αν το θέλουν για να δουν πώς θα τα αντιμετωπίσουν απ΄ το Σεπτέμβρη, θέλουμε να τους επαναλάβουμε ότι από άποψη παιδαγωγική και ανθρωπιστική, η λύση είναι η πρόταση που έχουν απευθύνει εδώ και καιρό προς την κυβέρνηση πολλοί φορείς (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, κλπ ) και είναι: 

Σίτιση  όλων  των  μαθητών  με  ένα  σάντουιτς  ή 
τυρόπιτα και ένα χυμό ή γάλα,κάθε μέρα για κάθε παιδί.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» 
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης   

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου