Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», καλεί τους εργάτες να διδαχτούν από την πείρα τους και «να σηκώσουν κεφάλι»

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις 
στη «Χαλυβουργία» στο Βόλο*


Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στο Βόλο εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, κάτω από όργιο πιέσεων, η Γενική Συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αποδεχτεί νέα μείωση στους μισθούς κατά 12% για το επόμενο οκτάμηνο, αλλάζοντας την αρνητική απόφαση προηγούμενης Συνέλευσης των εργαζομένων.

 Προϊστάμενοι και προσωπάρχες έπεσαν σαν τους λύκους να αλλάξουν την απόφαση των εργαζομένων, απειλώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, ο Μάνεσης θα επέβαλλε εκ περιτροπής εργασία δυο μέρες τη βδομάδα μέχρι τις 25 Ιούλη και μετά θα προχωρούσε σε αναδιάρθρωση της παραγωγής, καταργώντας τη μία από τις τρεις βάρδιες, που σημαίνει 100 απολύσεις.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο επισημαίνει: «Καταγγέλλουμε σε όλους τους μεταλλεργάτες της περιοχής τη διεύθυνση της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" για τις μειώσεις που επέβαλε με τον πιο βρώμικο τρόπο στους συναδέλφους χαλυβουργούς. Για άλλη μια φορά, γίναμε θεατές της πιο λυσσαλέας επίθεσης του Μάνεση και των ανθρώπων του στους εργάτες της "Χαλυβουργίας".

Στην αρχή, τους χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν την απεργία στον Ασπρόπυργο, έπειτα τους έβαλαν σε εκ περιτροπής εργασία, τα δυόμισι τελευταία χρόνια τούς πετσόκοψαν το μισθό και τώρα ήρθαν με την απειλή των μαζικών απολύσεων (100 με δύο βάρδιες στα εργοστάσια), για να πουν το "ναι" στη συνέχιση του -12,5%.

(...) Οπως είχαμε πει, μετά το "όχι" της προηγούμενης ΓΣ, οι χαλυβουργοί θα είχαν να αντιμετωπίσουν τους πάντες και τα πάντα: Τηλέφωνα στα σπίτια με απειλές, μαζέματα εργατών από τους διευθυντές και τους προϊσταμένους για να τους τρομοκρατήσουν, τα παπαγαλάκια του Μάνεση να σκούζουν ότι θα γίνουν απολύσεις... 

Δεν έλειψαν τα γνωστά και χιλιοειπωμένα άρθρα γνωστών δημοσιογράφων στα τοπικά ΜΜΕ, που συνεχίζονται και μετά τα τελευταία γεγονότα για την "άσχημη κατάσταση στη Χαλυβουργία".

Οι συνάδελφοι στη Χαλυβουργία, πολύ σύντομα, θα έχουν 
να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χτυπήματα του Μάνεση. 

Στην ΑΓΕΤ, η εργοδοσία μετά τις μειώσεις που έφτασαν ακόμα και τα 500 ευρώ για να μη γίνουν απολύσεις, ζήτησε 86 εθελούσιες. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη και καμία αναμονή. 


Σαν Συνδικάτο δεν θα κουραστούμε 
να παλεύουμε για το δίκιο των εργατών.  

Για να σηκώσουν κεφάλι όλοι οι μεταλλεργάτες -και βέβαια οι χαλυβουργοί- ώστε να διεκδικήσουν αυτά που τους κλέβουν τα αφεντικά τους, το μεροκάματό τους, τη ζωή τους.

Οι συνάδελφοι στη "Χαλυβουργία" πρέπει να εμπιστευτούν το Συνδικάτο του "Μήτσου Παπαρήγα", αλλά και να βρουν οι ίδιοι τη δύναμη να αντιπαλέψουν την επίθεση της εργοδοσίας. 

Πετώντας στην άκρη υποταγμένους και προσκυνημένους συνδικαλιστές και αναδεικνύοντας τίμιους και αγωνιστές εργάτες που σίγουρα υπάρχουν μέσα στο εργοστάσιο».

*Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου