Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

...Λέμε αποφασιστικά όχι σε όλα τα μεταλλαγμένα!


«ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ» Περαιτέρω βήματα νομιμοποίησης από την ΕΕ
Σήμερα η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ*


...Αποφασιστικό «όχι» σε όλα τα «μεταλλαγμένα»! 

Ανακοίνωση της ΕΥ Θεσσαλίας του ΚΚΕ για το 
θέμα των «Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών»

«Λέμε αποφασιστικά όχι σε όλα τα μεταλλαγμένα», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με το ζήτημα η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υπογραμμίζει ότι «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία που υπηρετεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλίων, θυσιάζοντας την υγεία των λαών και την προστασία του περιβάλλοντος».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των μονίμων αντιπροσώπων που θα επικυρωθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, την Πέμπτη 12 Ιούνη 2014, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την παραγωγή, εμπορία και καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στα κράτη - μέλη της ΕΕ. 


Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία που υπηρετεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλίων, θυσιάζοντας την υγεία των λαών και την προστασία του περιβάλλοντος...

...Επιπτώσεις στην υγεία του λαού, 
στο περιβάλλον και τη φτωχή αγροτιά
Λέμε αποφασιστικά όχι σε όλα τα μεταλλαγμένα! Μόνοι κερδισμένοι από αυτήν την απόφαση θα είναι η Monsanto και οι άλλες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στα μεταλλαγμένα προϊόντα, που θα δουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται. 

Πολύ χειρότερες θα είναι οι επιπτώσεις από την καλλιέργεια των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, αφού έτσι θα υπάρχει πλήρης έλεγχος της διατροφικής αλυσίδας από τα μονοπώλια, ενώ οι αγρότες θα απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν δικούς τους σπόρους, με συνέπεια αλλαγές στη βιοποικιλότητα των χωραφιών και περιοχών της χώρας. 


Τα μονοπώλια θα αποφασίζουν τι θα τρώμε, με κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και όχι την ασφάλεια των τροφίμων και γι' αυτό ακριβώς η σαπίλα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής δε βελτιώνεται, αλλά μόνο ανατρέπεται. 

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική με τις μειώσεις στις ενισχύσεις, τους περιορισμούς στην καλλιέργεια, την επιδότηση στους αγρότες για να μην παράγουν, λειτουργεί ως το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλεμπόρων.


Η καλλιέργεια ΓΤΟ στη χώρα μας θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και την ένταση της διατροφικής εξάρτησης της χώρας. 

Όσοι βγάζουν λάδι την ΚΑΠ ή σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλοαγροτική εξαπατούν συνειδητά τους αγρότες και το λαό μας.

Η διέξοδος για το λαό μας δε θα έρθει μέσα σε τέτοια λυκοσυμμαχία που θα παίρνει ανάλογες αποφάσεις κερδοφορίας των μονοπωλίων. 

Να δυναμώσει η κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία των εργατών, φτωχών αγροτών, μικρών αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα τρώμε ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα. Αυτή η συμμαχία μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.

Η αποδέσμευση από την ΕΕ, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας κάτω από τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο και εξουσία θα απελευθερώσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. 

Στην Ελλάδα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις: Ιδανικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της παραγωγής, τεχνογνωσία των Ελλήνων αγροτών, επιστημονικό ειδικευμένο προσωπικό, ώστε να παράγονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού μας και αντίστοιχα πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία και την εξασφάλιση δουλειάς για όλους».

*Από τη στήλη "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου