Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΚΚΕ: Οι διεργασίες ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού...βρίσκονται μακριά από τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός για να 
διευκολυνθεί το αντιλαϊκό έργο της συγκυβέρνηση*



Ακόμα και εντός της εβδομάδας τοποθετούν τον ανασχηματισμό οι τελευταίες κυβερνητικές διαρροές, με στόχο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή του αντιλαϊκού έργου της συγκυβέρνησης.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνονταν προς το τέλος του μήνα, αφού πρώτα ολοκληρώνονταν οι υποχρεώσεις που υπήρχαν στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν να επισπεύσουν τις αποφάσεις τους καθώς το κυβερνητικό έργο έχει «παγώσει» λόγω της αναμονής. 

Η κυβέρνηση επιδιώκει να συνδέσει τον ανασχηματισμό με τη διεύρυνση των βουλευτών που την στηρίζουν, για να διευκολυνθεί η προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων. «Εάν υπάρχει η δυνατότητα να μπει στο νέο σχήμα και πρόσωπο της κεντροαριστεράς, θα το επιδιώξω» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Η συγκυβέρνηση θέλει να αντλήσει βουλευτές από τη δεξαμενή των «ανεξάρτητων» και ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλα τα σενάρια για τις αλλαγές που θα γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα επικεντρώνονται στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος εμφανίζεται να μετακινείται στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Είναι πολύ πιθανό τα νέα πρόσωπα να συνδεθούν με μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση κάποιων αλλαγών στην ασκούμενη πολιτική. Όμως οι αλλαγές αυτές όχι μόνο δεν θα αναιρούν την αντιλαϊκή κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά θα έχουν ως στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή των μέτρων που εξυπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους στις συνθήκες καπιταλιστικής ανάκαμψης. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συζήτηση που γίνεται για μείωση της φορολογίας, η οποία θα αποτελέσει το πρόσχημα για μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.

 ΚΚΕ: Σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις


Σε σχόλιο για  τις πολιτικές  εξελίξεις 
το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι διεργασίες ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού και τα σενάρια συνεργασίας μεταξύ κομμάτων, έτσι ώστε να αποτελέσουν κυβερνητικοί εταίροι του νέου δίπολου, βρίσκονται μακριά από τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. 

Άλλωστε, παρά τις όποιες διαφορές τους, υπάρχει κοινή βάση που καθορίζεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τους στόχους της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, όπως ανέδειξαν και οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων.»

«Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς»   (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου