Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Κανονικά οι «μπίζνες» Ρωσίας - Ουκρανίας - ΕΕ για το φυσικό αέριο

Σχέδιο ψηφίσματος για την Ουκρανία 
στο ΣΑ του ΟΗΕ θα καταθέσει η Μόσχα 
 

Σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα καταθέσει σήμερα Δευτέρα η Μόσχα, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της βίας στην Ουκρανία και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στα ανατολικά της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
 
Ο Σ. Λαβρόφ είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι δυτικές χώρες είχαν διαβεβαιώσει τη Μόσχα πως η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μάη, αλλά «τα πάντα γίνονται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Κανονικά οι «μπίζνες» Ρωσίας - Ουκρανίας - ΕΕ για το φυσικό αέριο

Στο μεταξύ, και ενώ συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού, οι διαπραγματεύσεις και η ροή χρημάτων, μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, αλλά και της ΕΕ, για την προμήθεια φυσικού αερίου, συνεχίζονται κανονικά. 

Η ρωσική «Gazprom» ανακοίνωσε ότι μεταθέτει για τις 9 Ιούνη την έναρξη εφαρμογής του συστήματος προπληρωμής για τις αποστολές φυσικού αερίου στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας ότι δέχθηκε την καταβολή 786 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κίεβο έναντι του ουκρανικού χρέους.

«Η Ουκρανία διευθέτησε την πρώτη δόση του χρέους της», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ. «Χαιρετίζουμε την έναρξη της διευθέτησης του χρέους της», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου