Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

"Δεν μπορεί να υπάρξει για τον λαό φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, χωρίς σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές του και τους συμμάχους τους"

  "Απέναντι στην πανστρατιά της αστικής τάξης είναι επείγον να αντιπαρατεθεί όσο το δυνατόν ισχυρότερο το εργατικό - λαϊκό κίνημα με το ΚΚΕ μπροστά".*


...Οι αναλύσεις - προβλέψεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται πριν καν φτάσει η 18 Ιούνη. Μετά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τώρα πια στο σύνολό τους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πολύ καθαρά τι θα γίνει στις 18. Οτι θα διασφαλίσουν πάση θυσία τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 Οι όρκοι πίστης στην επιχειρηματικότητα και την ανάγκη να υπάρξουν καπιταλιστικά κέρδη για να έχει ελπίδα ο εργάτης ότι θα περισσέψει κάποιο κόκαλο και γι' αυτόν, δίνουν και παίρνουν. Δικαίως - από τη σκοπιά των συμφερόντων που εκφράζει - ως και η «Καθημερινή» αναγνωρίζει ότι με το νέο σχήμα της σοσιαλδημοκρατίας το μέλλον για τους καπιταλιστές μπορεί να είναι ξανά ελπιδοφόρο. 

Η προγραμματική διαφορά του υπό σύσταση νέου κεντροαριστερού πόλου με τον επίσης υπό ανασύσταση κεντροδεξιό πόλο έχει σχεδόν πια μηδενιστεί. Το μαρτυρούν όχι μόνο τα άρθρα στην «Αυγή» που διαβεβαιώνουν την αστική τάξη ότι η νέα αριστερά θα κυβερνήσει έτσι που να βοηθά την αύξηση του πλούτου, δηλαδή με μέτρα που θα συμβάλουν στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών, αλλά και οι προτροπές του συνόλου των αστικών εφημερίδων να λυθεί πλέον και η μόνη εκκρεμότητα, ο σχηματισμός κυβέρνησης, αφού έτσι κι αλλιώς στο θέμα της εξουσίας έχει ήδη διασφαλιστεί ότι τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν... Αν μπορούσαν να σχημάτιζαν κυβέρνηση και χωρίς εκλογές δε θα είχαν πρόβλημα, οι ρόλοι πλέον είναι ήδη μοιρασμένοι.


...Το ΚΚΕ - είναι απόλυτα καθαρό πλέον σε όλους - έχει πάρει ήδη θέση στα μετερίζια της πρώτης γραμμής. Η πρόσκληση μάχης απευθύνεται σ' έναν προς έναν κάθε εργαζόμενο, αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, σε γυναίκες και παιδιά.
Απέναντι στην πανστρατιά της αστικής τάξης είναι επείγον να αντιπαρατεθεί όσο το δυνατόν ισχυρότερο το εργατικό - λαϊκό κίνημα με το ΚΚΕ μπροστά.

* "Ισχυρό ΚΚΕ για ρήγμα στο αστικό μέτωπο"  ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. Συντρόφια ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά...αυτός Ο Πλένιν εμφανίζεται παντού με την ίδια παπαριά...χαχαχαχα
    Το σποτάκι και γενικά η προεκλογική λογική του ΚΚΕ είναι σίγουρα η πιο ΑΜΥΝΤΙΚΗ των τελευταίων αναμετρήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χα χα πολύ πλάκα ρε συ θεόφραστε. Είμαι τρολ του διαδικτύου. Κάτι σα το Ριζοσπάστη που τα άρθρα του εμφανίζονται παντού αλλά πότε με το να όνομα πότε με το άλλο.
    Τώρα αυτό είναι πλάκα ή αλήθινο
    http://youtu.be/A6DiMblwYfI
    αυτοτρολάρισμα ή προβοκάτσια.
    Που φτάνει η μαλακία αυτού του κόμματος σύντρόφιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν σήμερα ο Άρης έδειχνε ποιος ήταν ο αληθινός δρόμος!
    Στη Δομνίστα στις 7 Ιούνη του '42....

    ΑπάντησηΔιαγραφή