Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ν. Καραθανασόπουλος: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας της ΕΕ

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή το νομοσχέδιο 
του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.*


Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Κύρωση αποφάσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων του ν.3908/2011 και άλλες διατάξεις».

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος τόνισε ότι αποτελεί τμήμα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεων τους με σκοπό το κέρδος. Πρόσθεσε ότι χαρακτηριστικό του νέου αναπτυξιακού μοντέλου είναι η απελευθέρωση των αγορών για την εξασφάλιση νέων πεδίων για κερδοφόρες επενδύσεις των μονοπωλίων.

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αντικειμενικά εντάσσεται στο 
πλαίσιο της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. 

Έκανε ειδική αναφορά στη ΔΕΗ λέγοντας πως τόσο η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας όσο και η ιδιωτικοποίηση και το σπάσιμο της ΔΕΗ ωφέλησε όσους έχουν τοποθετήσει κεφάλαια στη ΔΕΗ και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά δεν ωφέλησε ούτε το λαό ούτε τους εργαζόμενους στην Ενέργεια.

Τόνισε πως λένε ψέμματα όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να διασφαλιστεί φτηνό ρεύμα για το λαό σε συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ανέφερε ως παράδειγμα την επικείμενη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από την 1 του Ιούλη στο οικιακό ρεύμα. Σημείωσε πως είναι υποκρισία τα περί διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων όταν υπάρχουν εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι και μαθητές γεγονός που αποδεικνύει την περαιτέρω επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Ανέφερε πως το ΚΚΕ δεν έχει στραμμένο το βλέμμα στο παρελθόν καθώς και η κρατική ΔΕΗ τους επιχειρηματίες εξυπηρετούσε υπενθυμίζοντας το παράδειγμα του φτηνού τιμολογίου με το οποίο παρείχε ρεύμα η ΔΕΗ στην ΠΕΣΙΝΕ. 

Σχολιάζοντας ακόμα την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο σημείωσε ότι η χώρα εμπλέκεται στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και επεμβάσεων.

Επίσης, το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία που για μια ακόμα φορά παρατείνει την θητεία των αποκαλούμενων ανεξάρτητων αρχών όπως και την τροπολογία για την χορήγηση χωρίς παρακράτηση ασφαλιστικής ενημερότητας στο ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε λόγο για σκανδαλώδη τροπολογία επισημαίνοντας ότι δεν διασφαλίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και ζήτησε ο εργοδότης να πληρώσεις τις ασφαλιστικές εισφορές και το νοσοκομείο να περάσει στο δημόσιο 100% και να λειτουργήσει με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΠΑΜΕ: Σύσκεψη στις 2 Ιούλη για τις επιπτώσεις 
από την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου