Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΕΕΔΥΕ: Απαντάμε με ένταση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα...



Παράσταση διαμαρτυρίας, στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα πραγματοποίησε την Παρασκευή η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης.

Η ΕΕΔΥΕ επέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την επιθετική πολιτική της ΕΕ που έχει αιματοκυλίσει από κοινού με το ΝΑΤΟ τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, του Μάλι, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και της Ουκρανίας.


Στο υπόμνημα που επέδωσε η ΕΕΔΥΕ, σημειώνει:

«Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τη διαμαρτυρία της στους εκπροσώπους της ΕΕ στην Αθήνα καταγγέλλοντας την αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, πυλώνα του οποίου αποτελεί και η ΕΕ.

Η ΕΕ "εξοπλισμένη" πλέον και με το Νόμπελ Ειρήνης θεωρεί ότι έτσι δικαιούται να υλοποιεί πολεμικές επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη, επεμβαίνει και παρεμβαίνει στο εσωτερικό χωρών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, με παλιά και νέα προσχήματα, με πραγματικό σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων και των πολυεθνικών εταιρειών. 

Η δημιουργία του Ευρωστρατού, δύναμης 60.000 ανδρών, η αγαστή συνεργασία και ο συντονισμός με το ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας καθιστούν την ιμπεριαλιστική ΕΕ όλο και πιο αντιδραστική και επικίνδυνη για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου όλου.
    
Αποτελεί πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού η συνέχιση της επιθετικής πολεμικής πολιτικής της ΕΕ που έχει αιματοκυλίσει τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, του Μάλι και της Κεντρο-Αφρικανικής Δημοκρατίας. 

Τα υποκριτικά προσχήματα για "ασύμμετρες απειλές", για "τρομοκρατία και πειρατεία", για τον "ισλαμικό κίνδυνο" δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές στοχεύσεις της ΕΕ για ανταγωνισμό στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους, για εγκαθίδρυση φιλικών προς τους ιμπεριαλιστές καθεστώτων, όπως έγινε με το πραξικόπημα και την ωμή επέμβαση στην Ουκρανία. 

Επικίνδυνα, επίσης, εξελίσσεται και βαθαίνει η κρίση στο Ιράκ με συνεχιζόμενη κατοχή από τις ΗΠΑ και οδυνηρές συνέπειες για το λαό της χώρας. 

Η πρόσφατη δε ανακοίνωση του Ευρωστρατηγείου στη Λάρισα, για επέμβαση στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα, που θα ξεκινούσε από τις 15 Ιουνίου με χρονική διάρκεια από 4 έως 6 μήνες και θα επιμηκυνθεί για όσο διάστημα χρειαστεί, αποδεικνύει για πολλοστή φορά τη στόχευση της ΕΕ και φυσικά την εγκληματική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, με τις ευλογίες της οποίας διεξάγονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές.


Ανησυχούμε και διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι η ΕΕ από κοινού με το ΝΑΤΟ συντηρούν με στρατιωτικές δυνάμεις  το προτεκτοράτο στο σερβικό έδαφος του Κόσοβου, ενώ αποτελεί μνημείο υποκρισίας η αναφορά στα "ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνταγματική τάξη" όταν η ΕΕ με δεκάδες "Σχηματισμούς Μάχης" (battle groups), με σχεδιαζόμενη κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αποφάσεις των οργάνων της, επιχειρεί σε δεκάδες αποστολές εκτός συνόρων. 

Η ΕΕ πρωτοστάτησε στην επιβολή κυρώσεων στη Συρία και το Ιράν, ενώ παράλληλα σιωπά στην αργή γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή διατηρεί και αναπτύσσει σχέδια για επέμβαση και καταστολή και στο εσωτερικό των χωρών της ΕΕ. 

Αποτελεί κυνισμό της ΕΕ να δαπανά δισεκατομμύρια των λαών μας, τη στιγμή που αυτοί υποφέρουν από την εξάπλωση της φτώχειας, ανεργίας και αμορφωσιάς, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης του συστήματος.

Η ΕΕΔΥΕ θεωρεί ότι μεγάλες ευθύνες έχει για τα παραπάνω και η ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλες οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ.
Απαντάμε με ένταση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, παράλληλα, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα και απαιτούμε άμεσα:

- Να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

- Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανένα τρόπο ή μέσο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

- Να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων και να διακοπεί οποιαδήποτε στήριξη ή διευκόλυνση στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή».

«ΕΕΔΥΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο 
Εθνικής Άμυνας τη Δευτέρα 23 Ιούνη» (ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου