Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Οι εργάτες να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

«Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Ανακοίνωση - κάλεσμα της παράταξης στους 
συναδέλφους στο εργοστάσιο και στον κλάδο

Με πρωτοβουλία της «Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Χαλυβουργίας Ελλάδας» συνεδρίασε χτες το σωματείο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο και αποφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα. 

Σε ανακοίνωσή της, η «Ενωτική Αγωνιστική 
Συνεργασία» σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Μετά την ικανοποίηση του αιτήματος για φτηνό ρεύμα στον Μάνεση και σε άλλους βιομήχανους, μετά την καταδίκη 24 απεργών Χαλυβουργών, ήρθε και η άδεια για ομαδικές απολύσεις. Επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση, κράτος και λεγόμενοι ανεξάρτητοι θεσμοί, είναι στην υπηρεσία των βιομηχάνων και της τάξης τους συνολικά.

Επιβεβαιώνουν την υποκρισία όλων όσοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το πρόβλημα της ανεργίας, το τι εννοούν όταν λένε ότι έλαβαν το μήνυμα από τις εκλογές, τις αυταπάτες όσων πιστεύουν στους κυβερνητικούς ανασχηματισμούς και σε διάφορα άλλα αστικά κόλπα εγκλωβισμού των εργαζομένων.


Η ζωή έχε δείξει πως κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, άλλοι να φεύγουν και άλλοι να έρχονται, να αλλάζουν βάρδια οι τιμονιέρηδες. Όσο όμως τα κλειδιά θα τα έχει ο Μάνεσης και η φάρα του, αυτοί θα κάνουν κουμάντο και τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.

Γι' αυτήν την εξέλιξη, έχουν σοβαρές ευθύνες όλοι όσοι μέχρι σήμερα έκαναν πλάτες στην εργοδοσία για να πάρει φτηνό ρεύμα, για να προχωράει σε απολύσεις που τις παρουσιάζει ως "εθελούσιες", για να συκοφαντεί τον ηρωικό εννιάμηνο αγώνα των Χαλυβουργών, για να τους σέρνει για μήνες στα δικαστήρια και να τους καταδικάζει σαν εγκληματίες.

Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι ο συμβιβασμός, η λογική του μικρότερου κακού, η ταύτιση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, πάντα λειτουργεί σε βάρος των εργαζομένων, πάντα οδηγεί στα χειρότερα. Επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαμε, ότι ο Μάνεσης θα αξιοποιούσε τη νέα πλειοψηφία του ΔΣ για να προχωρήσει τα αντεργατικά του σχέδια.

Με την απόφαση του ΑΣΕ ανοίγει ο "ασκός του Αιόλου" ενάντια συνολικά στους εργαζόμενους. Το παράδειγμα του Μάνεση θα το ακολουθήσουν και άλλοι βιομήχανοι. Δικαιώνονται οι απεργοί Χαλυβουργοί που έλεγαν πως ο Μάνεσης λειτουργούσε και λειτουργεί ως λαγός των βιομηχάνων.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε αντίσταση. 

Για να μην περάσει αυτό το έγκλημα, το οποίο θα το βρίσκουμε πάντα μπροστά μας εμείς και τα παιδιά μας. Να γυρίσουν την πλάτη στην ξεπουλημένη πλειοψηφία του ΔΣ και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να γίνει άμεσα συνέλευση των εργαζομένων να καταδικάσουμε την αντεργατική απόφαση και να απαντήσουμε αγωνιστικά.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στο Βόλο, που και αυτοί βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με νέες μειώσεις στους μισθούς τους, τους συναδέλφους μας στη Χαλυβουργική που τώρα και γι' αυτούς χτυπάει η καμπάνα, τους συναδέλφους μας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στα ναυπηγεία, στα ΕΑΣ, που είναι άνεργοι, άλλοι είναι απλήρωτοι και άλλοι υποψήφιοι άνεργοι, όλους τους μεταλλεργάτες σε συντονισμό και σε κοινή δράση. 

Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα των ομαδικών απολύσεων. Για να σταματήσουν γενικά οι απολύσεις και τα αντεργατικά μέτρα».

«Προνόμια για τους εργοδότες ζητά η Ομοσπονδία Μετάλλου»  (ΕΔΩ)

Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου