Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το να χρειάζεται να εξηγήσεις στον ελληνικό λαό τι σημαίνει ΧΑ, είναι πράγματι δυστυχία...

Είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και «τρόμαξαν»;*

Καπιταλισμός, ένα τέρας που επιβιώνει  σκοτώνοντας.
 
Σαν κι αυτούς που, ενώ έχουν πιαστεί ξανά και ξανά στα πράσα να κάνουν τη «λαδιά», πάντα δείχνουν σαν ένοχο το διπλανό τους, μοιάζουν οι αστοί πολιτικοί που ξάφνου διαμαρτύρονται για την προχτεσινή στάση της  ΧΑ στη Βουλή.

Αυτοί που στηρίχθηκαν στις ψήφους της ΧΑ, για να βγάλουν δημάρχους στην Β' Πειραιά, ξαφνιάστηκαν από την ομιλία του Λαγού, του επικεφαλής, δηλαδή, της δράσης της ΧΑ στο Πέραμα.

Αυτοί που ανέχονται τη δράση της ΧΑ, ξαφνιάστηκαν με το «σκάσε ρε» του Μιχαλολιάκου. Ασφαλώς κι έχουν ανταγωνισμούς μεταξύ τους οι αστοί πολιτευτές. Αντανάκλαση των ανταγωνισμών σε τμήματα της αστικής τάξης είναι και οι ανταγωνισμοί τους στο πολιτικό πεδίο.

Για το εργατικό κίνημα, οι εξελίξεις είναι αξιοπρόσεκτες. Για το πώς -για παράδειγμα- μέσα από τις «διαφωνίες», διαμορφώνονται και νέες συμμαχίες.

Η αλήθεια είναι πως η ΧΑ, σε ορισμένους τομείς, εκφράζει πιο άμεσα τα ειδικά συμφέροντα βιομηχάνων και εφοπλιστών. Μπαίνει στην πρώτη γραμμή: Οργανώνει δουλεμπορικά κυκλώματα, εξασφαλίζει μεροκάματα χαμηλότερα κι απ' αυτά της Μανωλάδας, σακατεύει συνδικαλιστές, δηλώνει ετοιμότητα ως εφεδρεία του συστήματος και ζητάει για την ώρα λίγα: λίγες θέσεις στα Δημοτικά Συμβούλια και στη Βουλή.

Η αστική τάξη, με το δήθεν κλάμα για την παρουσία των χαυγιτών στη Βουλή, προσπαθεί να κρύψει ότι είναι δικά της παιδιά, χρυσή εφεδρεία του συστήματός της.

 

Νομίζουν πως ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου.  
Μερικά πράγματα, όμως, δεν ξεγράφονται.

Αυτοί που έσπευδαν να αγκαλιάσουν τον Μπούκουρα όταν εμφανίστηκε κλαμένος στη Βουλή, είναι οι ίδιοι που χτες δήθεν αγανάκτησαν. Χρειάζονται μια ΧΑ στα μέτρα των «θεσμών», τμήμα αυτού του 16% στα δεξιά της ΝΔ που δείχνει ο Μπαλτάκος σαν απαραίτητο για να λειτουργήσει το σύστημα χωρίς κλυδωνισμούς. Κι έχουν κάνει ήδη αρκετά, για να αξιοποιηθεί αυτό το τμήμα για τη σταθερότητα του συστήματος. 

Τα έχουμε καταγράψει κατά καιρούς, να θυμίσουμε ορισμένα και τώρα:
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ στο Δήμο Αθήνας ήταν ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, παραβρέθηκε στις αρχές του χρόνου σε εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης που διοικεί το Δήμο Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), προσκεκλημένος του δημάρχου Ηρ. Γκότση. Αντίπαλός τους πάντα οι κομμουνιστές. 

Στην Ελασσόνα, συγκρότησαν ενωτικό ψηφοδέλτιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ για να αντιμετωπίσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας και στη συνέχεια απαγόρευσαν να είναι παρόντες στη διαδικασία των εκλογών στο ΕΚ εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ με εντολή - όπως οι ίδιοι δήλωσαν-  από τη ΓΣΕΕ και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Στο Δήμο της Αθήνας, το στέλεχος της ΔΑΚΕ Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, καλοδέχτηκε τον Κασιδιάρη στα γραφεία του σωματείου, ενώ είχε προηγηθεί χαιρετισμός του Κασιδιάρη σε συγκέντρωση της τότε Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και στο χώρο της καθαριότητας, με υποδοχή από συνδικαλιστές με ανθοδέσμη! 

Ζωντανές είναι οι εικόνες που εμφανίζονται σε βίντεο υποψηφίου βουλευτή της ΧΑ όπου κάποιοι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» εργαζόμενοι του δήμου μάθαιναν να χαιρετούν ναζιστικά μέσα στα γραφεία του Σωματείου Οδηγών.
 
Μακρύς ήδη ο κατάλογος που εμφανίζει στελέχη της ΧΑ να στήνουν δουλεμπορικά γραφεία στη Χαλκίδα, στα Οινόφυτα, στη Ζώνη με μεγαλοεργολάβους και άλλους που έχουν ειδικά συμφέροντα και να προωθούν ουσιαστικά τη μαύρη εργασία για να ρίχνουν τα μεροκάματα στους χώρους δουλειάς.

Όπως πρόσφατη η στάση διαφόρων εκπροσώπων κομμάτων, δημοσιογράφων, και άλλων παραγόντων, που, είτε από καιροσκοπισμό και επιδιώξεις ψηφοθηρίας, είτε εξαιτίας συγγενειών με το χώρο της ΧΑ,  είτε γιατί δεν θέλουν να «καεί» η ΧΑ, μιλούσαν και μιλάνε ακόμα για «σκευωρίες» και για «αθώους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έπρεπε να γίνει η δίωξη για τις εγκληματικές  πράξεις της ΧΑ. 

Όλοι αυτοί εξωραΐζουν τη ναζιστική οργάνωση και μετά κλαίνε στη Βουλή, γιατί στην προσπάθειά του ο Μιχαλολιάκος να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο νεοναζιστικό ασκέρι χαλάει την εικόνα μιας εκκολαπτόμενης συναίνεσης.


Το ΚΚΕ έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι η εγκληματική φασιστική οργάνωση ΧΑ πριμοδοτήθηκε από το σύστημα. Απ' την αρχή, έκανε καθαρό ότι ο φασισμός βγαίνει μέσα απ' τη μήτρα αυτού του συστήματος, που είναι σάπιο και ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση ή όποια κόμματα δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση ή εξισώνουν τα δήθεν δύο άκρα, το φασισμό με τον κομμουνισμό. 

Έδειξε την πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση και σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που ανέχθηκαν με τον τρόπο τους είτε μέσα στο κίνημα, στους δρόμους της Αθήνας, είτε στους χώρους δουλειάς τη ΧΑ να σπέρνει το ναζιστικό, το εγκληματικό, διχαστικό δηλητήριο. Τόνισε ειδικά την ευθύνη που έχουν όλοι αυτοί που χειροκροτούσαν τον Μπαλτάκο όταν δήλωνε αντικομμουνιστής από τα γενοφάσκια του. Αυτοί που σήμερα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο.

Ο αντικομμουνισμός, σε όποια του έκφραση, έχει πολιτογραφηθεί  -το έχουμε ζήσει στην πράξη στη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο-  δίπλα στο ναζισμό, στο φασισμό, με εγκλήματα κατά αγωνιστών, κατά ανθρώπων που έδωσαν και τη ζωή τους για να πεθάνει το τέρας του φασισμού. 


Στην Ελλάδα φυλακές, εξορίες, εκτελεστικά αποσπάσματα, όλα αυτά έγιναν στο όνομα του αντικομμουνισμού, για την εδραίωση των αντιδραστικών αντιλήψεων, που είναι η μήτρα που γεννά και το φασισμό και το ναζισμό. Το αστικό πολιτικό σύστημα στην πράξη πρόσφερε και προσφέρει κάλυψη, ανοχή, άμεση ή έμμεση στήριξη στη ΧΑ.

Ο προχτεσινός σαματάς στη Βουλή δεν έχει αξία.

Ας το επαναλάβουμε: Για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η ΧΑ δεν αρκεί μόνο η ποινική δίωξή της για τα εγκλήματά της, απαιτεί ιδεολογικο-πολιτική αντιπαράθεση στο δηλητήριο που χύνει στα εργατικά - λαϊκά στρώματα απαιτεί απομόνωση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. 

Το τσάκισμά της προϋποθέτει το τσάκισμα του συστήματος που τη γεννά, του καπιταλισμού.

*Από τη στήλη  "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ" του Ριζοσπάστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου