Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ελευσίνα: «Το καπιταλιστικό κέρδος κλείνει τα εργοστάσια και όχι οι εργατικοί αγώνες»



Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ποιος κλείνει τα εργοστάσια - Το καπιταλιστικό κέρδος και όχι οι εργατικοί αγώνες» διοργάνωσαν την Πέμπτη 26 Ιούνη στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας σωματεία της περιοχής.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου Χαλυβουργίας, κατά τη διάρκεια της 9μηνης ηρωικής απεργίας, χαρακτήρισε επαίσχυντη την απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις, μιας απόφαση που έγινε με την πλάτη της ΓΣΕΕ. Τόνισε ότι είναι μονόδρομος οι ταξικοί αγώνες και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο τους, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Κοτρώνης, συνδικαλιστής στο Μέταλλο σημείωσε ότι το ερώτημα «ποιος κλείνει τα εργοστάσια» δεν το βάζουν οι εργαζόμενοι αλλά οι αντίπαλοι τους: Η εργοδοσία και η αστική τάξη για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από την βασική αιτία των προβλημάτων τους, που είναι το κυνήγι των κερδών των εργοδοτών.

Ο Παντελής Παπαβασιλείου, μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, πρόεδρος του παραρτήματος Θριασίου «Μασίνα» έφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα τις κλωστοϋφαντουργίες του «Λαναρά», τη «Χαλυβουργία», τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που αποδεικνύουν ότι το κυνήγι του κέρδους κλείνει τα εργοστάσια και όχι οι αγώνες των εργαζομένων.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το ΣΕΕΝ ΑΒΕΕΚ Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αττικής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου