Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«...Αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς...Να μην επιτρέψουμε άλλη επιδείνωση στη ζωή μας!».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να αποκρούσουμε τα σχέδια για Ασφαλιστικό και συντάξεις 
 

ΠΑΜΕ: Καλεί τα σωματεία να συμμετάσχουν στην πανελλαδική 
συγκέντρωση  των  συνταξιούχων,  στις  19  Ιούνη,  στην  Αθήνα.
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να στηρίξουν την πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν την Πέμπτη, 19 Ιούνη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη μείωση των συντάξεων».

 

Στη συγκέντρωση καλούν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Αντιδρούν στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, από την 1η Ιούλη, καθώς και στις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από την αρχή του επόμενου χρόνου...

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

...Αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς

«Μόνο με αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε την αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται. 

Ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, που θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης, δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το σύστημα που αφαιρεί αυτές τις δυνατότητες, στο σύστημα που σαπίζει.

Απαιτείται σύγκρουση και πάλη, είναι θέμα συσχετισμού δύναμης η απόκρουση της αντιασφαλιστικής επέλασης, η επιβολή μέτρων που θα προκαλούν ανάσχεση στην επίθεση. Η επίθεση στο Ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία. 

Είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ανακόψει την επίθεση, να προτείνει και να επιβάλει άμεσα μέτρα.

Χρειάζεται αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς, συζήτηση στους εργατικούς χώρους για τους σχεδιασμούς στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα. Αγώνας με προσανατολισμό απέναντι στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία, συνεχής με διάρκεια.

Η προστασία της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας αλλά και για τις ζωές των παππούδων μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και κεφάλαιο να διαλύσουν και την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Να μην επιτρέψουμε άλλη επιδείνωση στη ζωή μας!». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ  (ΕΔΩ)

Από τη στήλη  "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου