Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Να μην περάσει η απαίτηση των μονοπωλίων... Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία

Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε επτά περιοχές*
 
 
Σε επτά περιοχές θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές, για να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί οριστικά η κυριακάτικη αργία.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί για ένα χρόνο πιλοτικά και στη συνέχεια θα εξεταστεί η επέκτασή του σε όλη τη χώρα για να αφαιρεθεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης για την οποία χύθηκε αίμα.

Οι περιοχές που θα εφαρμοστεί πιλοτικά ανήκουν σε τρεις περιφέρειες, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, και είναι οι εξής:

- Στην Περιφέρεια Αττικής, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της οδού Ερμού και της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας, καθώς και η Ραφήνα, λόγω του ύπαρξης του λιμανιού.

- Στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, η Ρόδος, η Κως και η Ερμούπολη της Σύρου.

- Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης της οδού Τσιμισκή και η Χαλκιδική.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι περιοχές αυτές φέρεται να έχουν συμπεριληφθεί και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η δημοσιοποίηση της οποίας αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα. Επίσης κάτι ανάλογο προτείνεται και στην περιβόητη έκθεση του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει πλήθος φιλομονοπωλιακών μέτρων.
 
Μέχρι τις αρχές Ιούλη το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να εκδώσει τη σχετική απόφαση η οποία θα ορίζει ότι στις περιοχές αυτές θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους, γεγονός που εξυπηρετεί τα πολυκαταστήματα.

Το θέμα θα επανεξεταστεί την άνοιξη του 
2015, με στόχο να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα.

Εκτός από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να «απελευθερώσει» τις προσφορές και τις εκπτώσεις, γεγονός που επίσης θα ευνοήσει τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του 
ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία (ΕΔΩ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου