Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Εμπαίζει το λαό με το «κοινωνικό μέρισμα» η κυβέρνηση


 
Συνεχίζει τον εμπαιγμό του λαού η κυβέρνηση γύρω από το περιβόητο «κοινωνικό μέρισμα», που δίνεται από το ματωμένο πλεόνασμα στην πιο ακραία φτώχεια. 

Αφού το αξιοποίησε στο έπακρο την προεκλογική περίοδο για να υφαρπάξει ψήφους, τώρα επανέρχεται και δηλώνει πως εντός της εβδομάδας η αρμόδια επιτροπή θα επανεξετάσει τα κριτήρια χορήγησης.

Δημοσιεύματα, μάλιστα, κάνουν λόγο ότι περισσεύουν(!) 200 εκατομμύρια καθώς έχουν διατεθεί 240 εκατ. ευρώ τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διαθέσει συνολικά 450 εκατ. ευρώ.

Η τακτική της κυβέρνησης μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί. Συνεχίζει να αξιοποιεί το ποσό για να κάμψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να δείχνει ότι «νοιάζεται» για τους φτωχούς, που η ίδια η πολιτική της δημιούργησε.

Εάν ήθελε, θα έδινε εξαρχής το ποσό στους δικαιούχους, θέτοντας κριτήρια που δεν θα απέκλειαν την πλειοψηφία των αιτούντων, όπως μακροχρόνια ανέργους, φιλοξενούμενους κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χορήγηση του μερίσματος έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2012 και τώρα θα εξεταστεί αν δικαιούνται το μέρισμα με βάση τα εισοδήματα του 2013.

Επίσης, το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ που είχε θέσει ήταν πολύ χαμηλό και άφηνε αυτομάτως «απέξω» μεγάλη μερίδα του λαού που υποφέρει και ζει στην εξαθλίωση, όπως χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους.

Οι «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης φαίνονται και από το γεγονός ότι οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί είναι 450.000 αποδεικνύοντας ότι πραγματικός στόχος της δεν ήταν η ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, όπως διακήρυττε, αλλά η απόσπαση της ανοχής του λαού σε ένα δρόμο που τα επόμενα χρόνια θα γεννήσει περισσότερους φτωχούς και πάμφτωχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου