Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

...Επιδιώκουμε να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές, σε στρατηγικές, πάνω σε προγράμματα που να βοηθούν το λαό να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

 Χαιρετισμός της Χριστίνας Παναγιωτακοπούλου στο συνέδριο του «Ποταμιού»*



Σε χαιρετισμό της στο Συνέδριο του «Ποταμιού» η  
Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, εκ μέρους της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ευχόμαστε καλές εργασίες στο συνέδριό σας. 

Το συνέδριό σας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο λαός μας ζει τις οδυνηρές συνέπειες των αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων που παίρνονται από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις που στηρίζουν το σύστημα που ζούμε.

Το ΚΚΕ, όπως γνωρίζετε από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης, ως κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, που τελικά την πληρώνει μόνο ο λαός στο όνομα του μεγάλου χρέους. Και θα συνεχίζει είτε με κούρεμα είτε με επιμήκυνση η όποια άλλη μορφή ρύθμισης ενός χρέους που είναι του κράτους των μονοπωλίων και όχι του λαού.

Συνεπώς, θεωρούμε ότι η αντιπαράθεση για το ποιος, ποια κυβέρνηση μπορεί καλύτερα να διαπραγματευτεί το χρέος, δεν αφορά πραγματικά το λαό μας και τα δικαιώματά του, αλλά στο πως και ποια τμήματα του κεφαλαίου, θα βγουν ωφελημένα σε βάρος του λαού.

Η ανακοπή της σημερινής πορείας και των αντιλαϊκών μέτρων δεν είναι ζήτημα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης ή διαχείρισης από τη σημερινή ή μια άλλη κυβέρνηση, που θα κινείται εντός των τειχών της ΕΕ, του ΔΝΤ, που δεν θα αμφισβητεί, αντίθετα θα υπηρετεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης, την ανάγκη συνέχισης των αναδιαρθρώσεων σε βάρος του λαού.

Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η πρόταση του ΚΚΕ που κωδικοποιημένα λέει κοινωνικοποίηση του πλούτου, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και συμφέρουσα για το λαό.

Γενικότερα θεωρούμε ότι ο λαός μας είναι αναγκαίο να οικοδομήσει τη δική του λαϊκή κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που θα αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις τους. 

Αυτή η συμμαχία μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού και όχι οι λεγόμενες αναδιατάξεις, που διαιωνίζουν το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης. 

Αυτή η συμμαχία θα αντιμετωπίσει αντιλαϊκά μέτρα, τον αυταρχισμό, την καταστολή των λαϊκών αγώνων, τη συκοφαντία, τη θεωρία των άκρων, που τσουβαλιάζει τη δράση του λαϊκού κινήματος με προβοκάτορες ή με τους ναζιστές της ΧΑ.

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ έχει καθαρή στάση στην κριτική μας και στην κυβερνητική πολιτική και στα άλλα κόμματα. Επιδιώκουμε να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές, σε στρατηγικές, πάνω σε προγράμματα που να βοηθούν το λαό να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

Με αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε καλές εργασίες στο συνέδριό σας. Ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου