Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων



«Φραγμός» στις νέες συγχωνεύσεις σχολείων μπαίνουν γονείς και εκπαιδευτικοί που σε διάφορες περιοχές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για να μη συγχωνευτεί, να μην καταργηθεί κανένα σχολείο. 

Το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη δημοσιοποίηση των νέων συγχωνεύσεων, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων και εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει πολύμορφες πρωτοβουλίες ενάντια στο νέο χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

Καθημερινές κινητοποιήσεις

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.


Σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα πραγματοποιείται πικετοφορία στους δρόμους του Βύρωνα ενάντια στις συγχωνεύσεις των 9ου και 16ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα με πρωτοβουλία του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη». 

Η πικετοφορία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ταπητουργείου (διαβάστε στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»).

Την Τρίτη 3 Ιούνη, στον Πειραιά διοργανώνεται στη 1.30 το μεσημέρι συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή και πορεία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Σε διήμερη αποχή προχωρούν από την Τρίτη 3 Ιούνη  οι γονείς στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και καλούν και τις δύο μέρες σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην είσοδο του σχολείου. Την Τετάρτη 4 Ιούνη, μετά τη συγκέντρωση, θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο του Δημαρχείου.

Την Πέμπτη 5 Ιούνη στην Ελευσίνα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Λαού ενάντια στις συγχωνεύσεις του 5ου με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και του 1ου με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας. 

Την κινητοποίηση διοργανώνουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ελευσίνας - Μαγούλας, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής (διαβάστε στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου ολόκληρη την ανακοίνωση).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου