Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

H κυβέρνηση πρέπει άμεσα να βρει λύση...

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στη Βουλή για το Ν. Ρωμανό*


Με αφορμή την ανάγνωση από τον Αδ. Γεωργιάδη ανακοίνωσης της Ε' ΕΛΜΕ Αττικής που αναφέρεται στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, που αναφέρει ως «αγωνιστή» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τυραννία το σημερινό δημοκρατικό πολίτευμα, ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ έχει εξαρχής τοποθετηθεί για το θέμα Ρωμανού. 

Επισκέφθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις καλώντας την κυβέρνηση να βρει τρόπο και να λύσει άμεσα το θέμα και ταυτόχρονα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. 

Απευθυνόμενος προς τον Αδ. Γεωργιάδη, ο Θ. Παφίλης επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές να γίνουν σχολιαστές των ανακοινώσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 

Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα στην Ομόνοια και συνολικά το λαό «να μην πέσει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού και σε διάφορα σχέδια που μπορεί να εξυφαίνονται από κρατικούς, παρακρατικούς και άλλους μηχανισμούς -και έχουν ίσως τη συναίνεση άλλων δυνάμεων και δεν εννοώ από δω μέσα- να περιφρουρήσει τις κινητοποιήσεις και να βάλει στο στόχαστρο αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που του κάνει τη ζωή, κυριολεκτικά,  κόλαση».
Στο μεταξύ, σήμερα κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου δικαιοσύνης σε νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης με τίτλο «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών» που προβλέπει ότι οι κρατούμενοι, κατάδικοι ή υπόδικοι, να έχουν τη «δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει σήμερα η τεχνολογία, στις περιπτώσεις που οι κρατούμενοι δεν έχουν λάβει εκπαιδευτική άδεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου