Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ξεπέρασαν τις 7.500 οι νεκροί από την επιδημία του Έμπολα...

 
 
Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του ιού Έμπολα στις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο έφτασε τις 7.573 σε σύνολο 19.463 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, 9.004, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων έχει καταγραφεί στη Λιβερία, 3.384, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΠΟΥ.

Η επιδημία θα συνεχιστεί το 2015

Την ίδια ώρα, ο Πέτερ Πίοτ, ένας από τους επιστήμονες που ανακάλυψαν τον ιό το 1976, πρόβλεψε ότι η επιδημία του ιού Έμπολα, το πρώτο θύμα της οποίας καταγράφηκε πέρυσι τον Δεκέμβρη, είναι πιθανό να διαρκέσει ως το τέλος του 2015. 

Ο Πίοτ, που είναι διευθυντής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, δήλωσε ότι σημειώνεται πρόοδος στην προσπάθεια να ανασταλεί η εξάπλωση του ιού, όμως πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να δημιουργηθούν εμβόλια. 

«Αυτή θα είναι μια επιδημία με μια πολύ μακρά ουρά και μια δύσκολη ουρά (…) πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια, μια διαρκή προσπάθεια ίσως για όλο το 2015», είπε ο Πίοτ στο BBC.
 
ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟΣ ΙΟΣ «ΕΜΠΟΛΑ»
Ο καπιταλισμός «θέριεψε» την επιδημία (ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου