Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τα μέτρα θίγουν τους πάντες. Δεν εξαιρούν κανέναν...Τσακίζουν το μέλλον της νεολαίας.

Η ομιλία του Γιάννη Τασιούλα στο 
συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα*


Στην ομιλία του ο Γιάννης Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα το Σάββατο 7 Δεκέμβρη τόνισε:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κυβέρνηση - ΕΕ, κλιμακώνουν την επίθεση απέναντι στη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν νέα αντεργατικά μέτρα που βάζουν ταφόπλακα στις συντάξεις, τις παροχές Υγείας, σε ό,τι απέμεινε όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Τα μέτρα θίγουν τους πάντες. Δεν εξαιρούν κανέναν. Παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Θίγουν εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα παιδιά. Τσακίζουν το μέλλον της νεολαίας.

Είναι εγκληματικά σε βάρος των οικοδόμων που θα πρέπει να δουλέψουν 60 χρόνια για να συμπληρώσουν 6000 ένσημα για να έχουν την κατώτερη σύνταξη. 

Των εργαζομένων στον Τουρισμό που παρά την ανάκαμψη που διατυμπανίζουν σε όλες τις πτώσεις η κυβέρνηση και οι μεγαλοξενοδόχοι, θα χρειάζεται να δουλεύουν δυο ζωές για να πάρουν ψίχουλα αντί για σύνταξη.

Είναι μέτρα εγκληματικά για τους μουσικούς, τους ηθοποιούς, όσους υποχρεώνονται να δουλεύουν λιγότερο από 300 ημέρες το χρόνο. Σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων που είναι καταδικασμένοι στην ανεργία, στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Κυβέρνηση και ΕΕ θέλουν να απαλλάξουν το κεφάλαιο 
από  την  υποχρέωση  της  Κοινωνικής  Ασφάλισης.


Να καταργήσουν κατακτήσεις, που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες και αίμα, για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους.

Να ανοίξουν νέους δρόμους κερδοφορίας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Να στείλουν εμάς και τα παιδιά μας στα δόντια της ιδιωτικής ασφάλισης.

Έχουν προαποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όσα υλοποιούν σήμερα. Χρόνια τώρα τα προωθούν βήμα - βήμα. Τα προετοιμάζουν με διλήμματα και κινδυνολογία για να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, το φόβο για τα χειρότερα.

Κρύβουν ότι υπάρχουν δυνατότητες να ζήσει ο λαός καλύτερα. Δυνατότητες, που συνθλίβονται στις μυλόπετρες αυτού του συστήματος... (Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ)

Συλλαλητήρια ΠΑΜΕ:  Άμεση απάντηση 
στους  αντεργατικούς  σχεδιασμούς  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου