Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό...

 Γκ. Χαρδούβελης: Ζήτησε να συναινέσουν
 οι εργαζόμενοι  στο  αίμα  που  θα  χύσουν*


Συναίνεση στο αίμα που πρέπει να χύσουν η εργατική τάξη, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.  

Μίλησε για επώδυνες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να συνεχισθούν και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πιθανώς να είναι επώδυνες για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, ή κάποιες συντεχνίες» και υποστήριξε ότι η χώρα δεν πρέπει να λοξοδρομήσει από την ενάρετη και την ορθολογική πολιτική.

Ανέφερε πως η πολιτική συναίνεση πρέπει να είναι στα αυτονόητα όπως είναι η συμμετοχή στην ΕΕ -με τα προνόμια και τις υποχρεώσεις που απορρέουν- και η προσέλκυση επενδύσεων.

Για μια ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομικών έκανε σαφές ότι τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό καθώς ισχυρίστηκε ότι θέμα κλειδί για την ανάπτυξη είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και μετά το τέλος του μνημονίου και το πρόγραμμα των μέτρων δεν θα είναι των εταίρων άλλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Σε ότι αφορά τις διαβουλεύσεις με την τρόικα ανέφερε ότι είναι περισσότερο περίπλοκες από πριν καθώς είναι η τελευταία αξιολόγηση και από το 2015 θα υπάρχει μια νέα χαλαρή σχέση με την ΕΕ και το ΔΝΤ και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. 

Φ. Κουβέλης: «Εθνική συνεννόηση» 
για τα συμφέροντα των αστών (ΕΔΩ)

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου