Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

...«κόκκινες γραμμές» μπορεί να βάλει μόνο ο λαός.

Προϋπολογισμός 2015: Η τοποθέτηση του Θ. Παφίλη*


«Να μην τσιμπήσει» στο νέο δικομματικό καυγά για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Παρεμβαίνοντας στην Oλομέλεια της Bουλής όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός επισήμανε ότι τα μέτρα είναι προαποφασισμένα από τη στρατηγική της ΕΕ, με την οποία συμφωνούν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε ότι κάθε διαπραγμάτευση συνοδεύεται με μέτρα και κάλεσε το λαό να μην αναμένει τα αποτελέσματα της. Συμπλήρωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά για το ποιο μείγμα εξυπηρετεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ο μόνος που μπορεί να βάλει «κόκκινες γραμμές» είναι ο λαός. Όπως είπε, ο λαός πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει για να σταματήσει τα μέτρα που έρχονται και παράλληλα να βρίσκεται στο δρόμο με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη και πρέπει να δώσει λύση που θα του επιτρέψει να παρακολουθεί την εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου