Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Κορυφώνονται εκβιασμοί και αυταπάτες ενόψει της 3ης και τελικής ψηφοφορίας...

Η ψηφοφορία θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι*

 
Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή πρόωρες εκλογές θα βγάλει τη 
Δευτέρα η 3η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.
  Με αφετηρία τον αριθμό των 168 βουλευτών που στη δεύτερη ψηφοφορία ψήφισαν Σταύρο Δήμα, η κυβέρνηση αναζητά άλλους 12 βουλευτές προκειμένου να συμπληρωθούν οι 180 θετικές ψήφους που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ίσως κάνει νέο διάγγελμα το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να επαναφέρει αφενός μεν τα διλήμματα προς βουλευτές που πιθανολογεί ότι μπορούν να ψηφίσουν θετικά και αφετέρου δε τα εκβιαστικά διλήμματα προς το λαό για την περίπτωση που οι εξελίξεις οδηγήσουν στις κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση δε θα συμπληρώσει τους 180 βουλευτές, καθώς θεωρεί ότι ξοδεύτηκε η δεξαμενή των πρόθυμων και ετοιμάζεται πυρετωδώς για εκλογές, προβάλλοντας στο λαό την αυταπάτη πως εντός της ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές πολιτικές.

Η ηγεσία των ΑΝΕΛ θεωρεί ότι οι βουλευτές του κόμματος δε θα στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα, όπως επίσης και ο Φώτης Κουβέλης από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα.

Η ψηφοφορία θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι κι αν δε συγκεντρωθούν 180 θετικές ψήφοι υπέρ του μοναδικού υποψήφιου Σταύρου Δήμα, τότε εντός 10 ημερών πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές. Η επόμενη βουλή που θα προκύψει μετά τις κάλπες θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία.
  
Ακονίζουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου