Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

...Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Μπορούμε να την ανατρέψουμε. Με οργανωμένο αγώνα σε ταξική κατεύθυνση.

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής 
Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού*
 


Βωμός στα κέρδη των εφοπλιστών η 
ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων στα πλοία 

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων τής ναυτικής τραγωδίας στο πλοίο «Norman Atlantic», εκφράζει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, και καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους διασωθέντες, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Το τραγικό αυτό γεγονός αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών θυσιάζονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία επιβατών και πληρωμάτων στα πλοία. 

Οι μειώσεις στον αριθμό των μελών του πληρώματος έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια του ταξιδιού. Όλα αυτά οι εφοπλιστές τα αντιμετωπίζουν σαν κόστος αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές. 

Η κατάσταση αυτή αφορά όλους τους επαγγελματίες οδηγούς, όλοι όσοι ταξιδεύουν καταγγέλλουν πέρα από τα ελλιπή μέτρα για την ασφάλεια, και τις γενικότερες συνθήκες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Για την ελεεινή κατάσταση που υπάρχει στις καμπίνες, το κακό φαγητό, τα ανεπαρκή πληρώματα, κλπ. Ιδιαίτερα στα λιμάνια Πάτρας - Ηγουμενίτσας υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα: Αντιμετωπίζουμε τις πολιτικές ΕΕ και κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, που μετατρέπει τους μετανάστες σε κυνηγημένα ζώα που προσπαθούν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο.

Υποχρεώνει τους οδηγούς (για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες) να γίνονται φύλακες στα γκαράζ των πλοίων, να περνούν το ταξίδι μέσα στα φορτηγά χωρίς να ξεκουράζονται. Αποτέλεσμα, μετά το εξαντλητικό ταξίδι να οδηγούν άυπνοι - κουρασμένοι, με όποιες συνέπειες υπάρχουν.

Συνάδελφοι

Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Μπορούμε να την ανατρέψουμε. Με οργανωμένο αγώνα σε ταξική κατεύθυνση. 

Σας καλούμε να οργανωθείτε στο σωματείο σας, και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε τη μάχη για δημόσιο ενιαίο φορέα μεταφορών, που θα λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου