Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

...Όμως αυτή η σκανδαλολογία εμποδίζει το λαό να δει την ουσία του πολιτικού προβλήματος

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας 
για τις πολιτικές εξελίξεις*


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (ΕΔΩ) στην ομιλία που έκανε στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του επεσήμανε τα εξής:

«Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια όσο περνούν οι μέρες κατά την πάγια τακτική τους, να ανεβάζουν φραστικά τους τόνους μεταξύ τους, την κινδυνολογία, την κοκορομαχία. Όταν εμείς μιλάμε για κοκορομαχία και για σικέ αντιπαράθεση, δεν εννοούμε ότι δεν έχουν και διαφορές για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, σε όφελος πάντα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. 

Γι’ αυτό πασχίζουν όλοι τους.

Κυρίως το λέμε γιατί και οι δυο τους, και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα κάνουν συστηματική προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν, να κρύψουν από το λαό και τη νεολαία ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, ο πραγματικός αντίπαλος.

Μέσα από την καθημερινή αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ καλύπτεται αυτός ο αντίπαλος.

Δείχνουν ως εχθρό - αντίπαλο μόνο τη συγκυβέρνηση, τον Σαμαρά και το Βενιζέλο, άντε τον Χαρδούβελη, νωρίτερα τον Στουρνάρα ή τον Βορίδη, τους υπαλλήλους της τρόικα ή την Καγκελάριο της Γερμανίας, την Μέρκελ.

Κάποιοι μιλάνε για λάθη στελεχών, λες και δεν ήταν η ίδια η στρατηγική επιλογή τους υπέρ των μονοπωλίων, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η ενσωμάτωση στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ που τους οδήγησε να ακολουθούν αυτήν την πολιτική.

Η πιο συνηθισμένη απάντηση που δίνουν στο ερώτημα για τα άδεια κρατικά ταμεία, για τα χρέη και τα ελλείμματα είναι ότι φταίει το πελατειακό σύστημα, τα ρουσφέτια, η διαπλοκή όσων είναι με τους εκάστοτε κυβερνώντες κ.λπ.

Είναι η πιο διαδεδομένη απάντηση στα δίκαια λαϊκά ερωτήματα και τη διοχετεύουν με μαεστρία τόσο οι κυβερνώντες, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, ρίχνοντας ο ένας τα βάρη στον άλλο, κυρίως στο κάθε φορά κυβερνών κόμμα για να παρουσιαστεί ύστερα ο άλλος ως εναλλακτική λύση σ’ αυτό που υπάρχει, για να καθίσει αυτός στη θέση του χαλίφη.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν περιέχει και στοιχεία αλήθειας ό,τι λένε, όπως τη ρουσφετολογία, την εξαγορά, τη διαφθορά.  

Είδατε τι γίνεται τώρα με τον Καμμένο και τον Χαϊκάλη, όπως πριν με την Ξουλίδου. Η σαπίλα του συστήματος είναι δεδομένη. Εξαγορά, πολιτικά παιχνίδια είναι και θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Εκφράζουν τις οξυμένες αντιθέσεις σε τμήματα της αστικής τάξης, ομίλων, εντός της ίδιας της ΕΕ, διαπλέκονται και με το πολιτικό τους προσωπικό.

Όμως αυτή η σκανδαλολογία εμποδίζει το λαό να δει την ουσία του πολιτικού προβλήματος, τον οδηγεί να μένει εγκλωβισμένος σε επιφανειακές αλλαγές εντός του αστικού συστήματος, χωρίς να πειράζει καθόλου το ίδιο το εκμεταλλευτικό και σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου