Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

....και σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα σε δέκα ημέρες να θυροκολλήσει την προκήρυξη εκλογών.

Σήμερα το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία 
για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εν μέσω εκβιασμών από την κυβέρνηση και αυταπατών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία προβλέπει μόνο ονομαστική ψηφοφορία, και όχι τοποθετήσεις κομμάτων.

Οι βουλευτές δεν έχουν τη δυνατότητα να αιτιολογήσουν τη γνώμη τους.  

Αυτοί που συμφωνούν με την εκλογή του Σταύρου Δήμα θα προσφωνούν το όνομά του, και αυτοί που διαφωνούν θα δηλώνουν «παρών». Επομένως το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί, θα είναι οι ψήφοι των βουλευτών που θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα, και οι υπόλοιποι θα λογίζονται ως «παρόντες».

Για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκεντρώσει 200 θετικές ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία. Εάν δεν γίνει αυτό, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στις 23 Δεκέμβρη, και θα πρέπει και πάλι να συγκεντρώσει 200 ψήφους. Εάν δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία, θα γίνει τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκέμβρη, αλλά αυτή τη φορά θα απαιτηθούν 180 βουλευτές. 

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα σε δέκα ημέρες να θυροκολλήσει την προκήρυξη εκλογών.

Εγκλωβίζουν το λαό...(ΕΔΩ) 


Η στάση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, τόνισε ότι «οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λαϊκή παρέμβαση. Καμιά καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση, στο όνομα της αναμονής για τη διαπραγμάτευση, για τις ψηφοφορίες στη Βουλή και τις πιθανές εκλογές.

Η επίσπευση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό για κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού, με νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, ανεξάρτητα από την όποια παράταση του μνημονίου και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει καθαρά, εδώ και καιρό, ότι δεν θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσχετα από το πρόσωπο που θα προταθεί, γιατί ο συνταγματικός ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού αφορά στην επικύρωση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζουν η εκάστοτε Βουλή και κυβέρνηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου