Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη...

Σχόλιο του ΚΚΕ*


Προσπάθεια χρηματισμού του για την προεδρική εκλογή κατήγγειλε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, μετά από σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Όπως δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης, έχει παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές οπτικό και ακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις με το πρόσωπο που πήγε να τον δωροδοκήσει και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει στους εισαγγελείς. Δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, ούτε τον πολιτικό του χώρο.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι το όνομα του προσώπου που φέρεται να επιχείρησε τον χρηματισμό δεν υπήρχε στις επίσημες καταθέσεις για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να συλληφθεί επ' αυτοφώρω αλλά το όνομα δόθηκε από την αρχή στην ασφάλεια. 

Δήλωσε πως γνώρισε τον φερόμενο σαν μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ, που σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο φερόμενος σαν μεσάζοντας ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Ντόιτσεμπανκ. Ο Π. Καμμένος ανάφερε πως όταν αποχώρησε από την ΝΔ τον είχε οικονομικό σύμβουλο μέχρι την άνοιξη του 2013.

Πρόσθεσε ότι βιντεοσκοπήθηκαν με κάμερα - ρολόι οι δύο συναντήσεις και πως στην πρώτη συνάντηση διαπιστώθηκε πως υπήρχε και δεύτερος εξοπλισμός καταγραφής των συνομιλιών που ίσως είχε τοποθετηθεί από τον μεσάζοντα. 

Πρόσθεσε ότι στην τρίτη συνάντηση που θα είχε κανονιστεί να δοθούν 700.000 ευρώ το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν εμφανίσθηκε ποτέ. Επίσης έγινε γνωστό ότι αντίγραφα του οπτικοαουτσικού υλικού έχουν οι Π. Καμμένος, Π. Χαϊκάλης και ο Λάκης Λαζόπουλος που παρείχε τεχνική βοήθεια για την καταγραφεί του υλικού και γνωστοποίησε με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής το όλο θέμα.


Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την καταγγελία απόπειρας χρηματισμού βουλευτή αναφέρει:

«Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή Π. Χαϊκάλη.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ’ το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ».

Αντιδράσεις άλλων κομμάτων...(ΕΔΩ)

Στα μαχαίρια ανεξάρτητοι βουλευτές μετά 
τις καταγγελίες Χαϊκάλη για χρηματισμό (ΕΔΩ)

Π. Χαϊκάλης: Ο μεσάζων μου ανέφερε τον πρωθυπουργό

Αντώνης Σαμαράς: Καταθέτω άμεσα μήνυση  (ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου