Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Προϋπολογισμός 2015: Ταξικό εργαλείο υπέρ του κεφαλαίου

Ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ*


Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2015 στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία.

Η δικομματική αντιπαράθεση με ένταση της πόλωσης για τον αποπροσανατολισμό του λαού είναι το κύριο χαρακτηριστικό της συζήτησης από την πρώτη μέρα. 

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι «φωνές» βουλευτών των αστικών κομμάτων που ζητούν «εθνική συνεννόηση» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για το «σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης» της χώρας. 

Συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με τις κοκορομαχίες τους, που προφανώς θα εντείνονται όσο η στρατηγική τους σύμπλευση γίνεται όλο και πιο φανερή, επιδίωξαν να συγκαλύψουν ότι κριτήριό τους δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά η διαχείριση αυτού του σάπιου συστήματος, η θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Στην αντίπερα όχθη οι βουλευτές του ΚΚΕ κατήγγειλαν τον ταξικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού, προειδοποίησαν ότι έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και κάλεσαν τον λαό να οργανώσει την πάλη του και να αγωνιστεί για την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής που είναι υπέρ των μονοπωλίων.


Ομιλία Νίκου Καραθανασόπουλου

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος εισηγητής του ΚΚΕ την πρώτη μέρα συζήτησης κάλεσε το λαό να βγει στην αντεπίθεση, στο προσκήνιο, να οργανώσει την πάλη του, να οικοδομήσει τη λαϊκή ενότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο τη λαϊκή εξουσία...

...Επίσης ο Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος στον κρατούμενο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση καθώς είναι αναφαίρετο για όλους το δικαίωμα στη μόρφωση και χαρακτήρισε απαράδεκτη κάθε απαγόρευση αυτού του δικαιώματος.

*Οι ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου