Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Προσήλωση στην αντιλαϊκή πολιτική...

Αντ. Σαμαράς: Άσφαιρη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ*


Συνεχίζεται αμείωτη η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαγκωνίζονται για το ποιος  θα υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα κεφαλαίου - ΕΕ και θα υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική, που είναι δεμένη τόσο με τους εφαρμοστικούς νόμους όσο και με τους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ, έτσι που να καθίσταται υποχρεωτική η εφαρμογή της, με όποια κυβέρνηση εντός της ΕΕ.

Αποκρύπτοντας αυτό το γεγονός, Σαμαράς - Τσίπρας σκιαμαχούν, με αφορμή την εκλογή προέδρου, για το ποιος θα δώσει εγγυήσεις αντιλαϊκής «σταθερότητας» στο κεφάλαιο, διεκδικώντας το χρίσμα για την επόμενη διακυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στην «Real Νews» εμφανίζει την κυβέρνηση εγγυητή της σταθερότητας και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με άσφαιρα πυρά, προσδίδοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια πολιτική που δεν έχει, αφού υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί την χώρα σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους», ενώ χαρακτήρισε τη μη εκλογή Προέδρου «εξέλιξη αντιευρωπαϊκή».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παπάς, σε συνέντευξή του στην ιταλική «La Stampa» είχε διαμηνύσει στο μεγάλο κεφάλαιο ότι «δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία», τονίζοντας επιπλέον ότι «το κράτος θα δαπανά με βάση το τι εισπράττει».

Ο Αντώνης Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πρόγραμμα» και τον κατηγόρησε ότι προκαλεί τον «φόβο»

Ωστόσο υποστήριξε ότι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ρεαλιστικές προτάσεις δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτό το κλίμα».

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε προσηλωμένος στην αντιλαϊκή πολιτική «για να προχωρήσουμε», όπως είπε, «στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου