Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟ Αττικής: Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή


Συγκεντρώσεις, πολύμορφες δραστηριότητες και 
πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»*
 
 
Πολιτική δράση - παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με συγκεντρώσεις σε δήμους και χώρους δουλειάς καθώς και με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με σύνθημα: «Λαϊκή παρέμβαση τώρα. Δυνατό ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή».

Οι παρεμβάσεις της ΚΟ Αττικής ξεκινούν την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη με ιδιαίτερο σταθμό την πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» την Κυριακή 14 Δεκέμβρη. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αναφέρει:

«Εργάτριες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
το ΚΚΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη και όλο το λαό της Αττικής που έχει "ματώσει" από την καπιταλιστική κρίση, που πληρώνει ακριβά τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, στις νέες και στους νέους που στριμώχνουν τα όνειρά τους μεταξύ ανεργίας και δουλειάς για ψίχουλα. 

Απευθύνεται σε όλους αυτούς με δυνατή φωνή και σταράτα λόγια, λέγοντας: Απέναντι στο νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που έρχεται, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού.

Απαιτείται άμεση λαϊκή παρέμβαση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Καμία καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση. 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους μακριά από το πραγματικό πρόβλημα. Ότι ετοιμάζεται νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο όλο το λαό.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία αναμονή γύρω από την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής, για το ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη συναίνεση ώστε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, σταθερότητα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει καθαρά, εδώ και καιρό, ότι δεν θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσχετα από το πρόσωπο που θα προταθεί, γιατί ο συνταγματικός ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού αφορά στην επικύρωση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζουν η εκάστοτε Βουλή και η κυβέρνηση.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αποσπάσει την ευρύτερη συναίνεση στην υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών. Η επίσπευση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό για κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού. 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να γίνει πιο αυταρχική όπου κρίνει απαραίτητο και να εντείνει την κρατική καταστολή για να χτυπήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να κλαδέψει κάθε φωνή διαμαρτυρίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να αναλάβει τη διαχείριση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία σε κάθε περίπτωση εξελίσσεται σε βάρος του λαού. Έχει δώσει δείγματα γραφής, μην τους εμπιστεύεσαι. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και σε μια σειρά "κέντρα" των καπιταλιστών όπως στο Σίτι του Λονδίνου. 

Δεν διστάζει να υιοθετήσει ακόμα και "μνημονιακούς" βουλευτές για να πετύχει το στόχο του. Με τις θέσεις του συμβάλλει στον ευνουχισμό του κινήματος, θέλοντας το λαό στη γωνία, μακριά από τις εξελίξεις, να μάθει να ζει με ψίχουλα. Έχει εγκαταλείψει προ πολλού τις θέσεις για κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, για ανάκτηση των απωλειών για το λαό.


Δεν υπάρχουν "σωτήρες" εντός των τειχών 
της ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων
 
Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαφορές τους, δεν συνιστά φιλολαϊκή εξέλιξη.

Οι αντιλαϊκές εξελίξεις δεν μπορούν να αποτραπούν από κυβερνήσεις που αναγνωρίζουν το χρέος, αποδέχονται τα δεσμά διαρκείας της ΕΕ και "πίνουν νερό" στο όνομα της ανάκαμψης του κεφαλαίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει την αλήθεια για τα μνημόνια διαρκείας, δηλαδή τη διαρκή επιτήρηση στο πλαίσιο της ΕΕ με την οποία συμφωνεί και την οποία θα πληρώνει πανάκριβα ο λαός.

Αυτό που έχει άμεσα ανάγκη ο λαός είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία. Να γίνει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Δυνατό ΚΚΕ παντού, και στις ερχόμενες εκλογές, γιατί αποτελεί τον πραγματικό μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί αποτελεί τη δύναμη που χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού για να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και ανάκτηση των απωλειών.

Δυνατό ΚΚΕ και ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι να απαλλαγούν οριστικά ο λαός και η χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και του χρέους, από τις αλυσίδες των μονοπωλίων, να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία».

Το πρόγραμμα των πολιτικών παρεμβάσεων 
της  ΚΟ  Αττικής  είναι  το  ακόλουθο...(ΕΔΩ)

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου