Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

...κλιμάκωση των αντιλαϊκών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων... με «ισχυρή δέσμευση» και «ευρεία στήριξη» στην απαραίτητη «μεταρρυθμιστική διαδικασία».

Μνημόνια διαρκείας *
 
 
Η κλιμάκωση των αντιλαϊκών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο είναι το κοινό μήνυμα που απέστειλαν χτες οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. 

Τόσο η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και η πλευρά του ΔΝΤ, βάζοντας στην άκρη την όποια «νέα» κυβερνητική διαχείριση, επικεντρώνουν στη στρατηγική κατεύθυνση των αναδιαρθρώσεων, που αποτελούν τις πάγιες και διαχρονικές αξιώσεις του κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Π. Μοσκοβισί εστίασε κατά το χτεσινό μήνυμά του στην ανάγκη για «ισχυρή δέσμευση» και «ευρεία στήριξη» στην απαραίτητη «μεταρρυθμιστική διαδικασία». 

Η ΕΚΤ επισημαίνει ότι βρίσκεται εν αναμονή των προτάσεων της νέας κυβέρνησης, προτάσεων που αφορούν το «πώς είναι καλύτερο να προχωρήσουμε με την αξιολόγηση», σε συνεργασία με την Κομισιόν και το ΔΝΤ. 

Το ΔΝΤ, με τη σειρά του, επισημαίνει ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση αξιολόγησης θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει η νέα κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Κομισιόν και την ΕΚΤ. «Το φθηνό χρήμα δε θα πρέπει να μειώσει τις μεταρρυθμίσεις σε ορισμένες χώρες. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τις δομικές μεταρρυθμίσεις εάν θέλουμε μια διαρκή ανοδική πορεία», διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια διαχείριση εντός των τειχών του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από το μείγμα πολιτικής, θα απαιτεί διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα, γιατί μόνο έτσι θα ανακάμπτουν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων.
 
ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ Δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα 
ανεξαρτήτως κυβερνητικού διαχειριστή  (ΕΔΩ)
 
Από τη στήλη "Από...μέρα   σε...μέρα"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου