Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής για το πότε και πώς θα κλείσει η διαπραγμάτευση... Χρειάζεται λαϊκή παρέμβαση τώρα.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Δημ. Κουτσούμπα για τη νέα 
επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση και το λαϊκό εισόδημα*


Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση και το λαϊκό εισόδημα». 

Στην εισηγητική του ομιλία ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: 

«Είναι φανερό ότι με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας δρομολογούνται νέα, πολύ αρνητικά μέτρα, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού - για να είμαστε πιο ακριβείς σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μετά από 6 χρόνια κρίσης, μνημονίων και αντιλαϊκών μέτρων.

Με τη σημερινή μας παρέμβαση θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους, το λαό να μην πέσει στην παγίδα της αναμονής του αποτελέσματος των περιβόητων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να ξεπεράσει τον αποπροσανατολιστικό "θόρυβο" σχετικά με το ποιος είναι ο ικανότερος διαπραγματευτής, ποιος έχει τις πιο σκληρές κόκκινες γραμμές, η κυβέρνηση ή η αξιωματική αντιπολίτευση.

Θεωρούμε ότι σ’ αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη τα εργατικά σωματεία, οι οργανώσεις του μαζικού κινήματος να κάνουν ό,τι περνά απ’ το χέρι τους προκειμένου να ενημερώσουν, να διαφωτίσουν, να κινητοποιήσουν το λαό, για να σταματήσει το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και ιδιαίτερα της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής για το πότε και πώς θα κλείσει η διαπραγμάτευση. Ούτε για το αν θα γίνουν και πότε εκλογές. Χρειάζεται λαϊκή παρέμβαση τώρα.

Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία να ξεκαθαρίσουμε ποιος διαπραγματεύεται με ποιον, για ποια ταξικά συμφέροντα, με ποιο στόχο...

*Ολόκληρη η εισηγητική ομιλία (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου