Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Η ώρα της ελληνικής οικονομίας»

Αλ.  Τσίπρας:  Οι  επιχειρηματικοί  όμιλοι 
έχουν συμφέρον να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ*


Η αλλαγή μείγματος διαχείρισης της κρίσης από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προς το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων άρα πρέπει να στηρίζουν αυτή την προοπτική, ήταν το μήνυμα των όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο 25ο ετήσιο συνέδριο του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

Απευθυνόμενος «στις υγιείς επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται λέγοντας πως η «στρατηγική της μη διαπραγμάτευσης δεν οδηγεί πουθενά» και πως με την πολιτική της «η κυβέρνηση είναι στην πρώτη γραμμή για την εφαρμογή των μέτρων εξαθλίωσης και υπονόμευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της οικονομίας».

Άρα υποστήριξε ότι πλήττει τους επιχειρηματικούς ομίλους όπως για παράδειγμα στον τουρισμό αφού «με τις αυξήσεις στον ΦΠΑ που προτείνει η κυβέρνηση» υπονομεύει «το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας στον τουρισμό, με το διπλασιασμό του για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%».

Ανάφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με τους επιχειρηματίες «μια νέα κοινωνική συμφωνία για την ανάπτυξη»  που θα βασίζεται και σε νέα μοιρασιά της πίτας με τη «διαμόρφωση νέων σχέσεων πολιτικής και οικονομίας. Νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» μέσω της «αξιολόγησης και ελέγχου» του που και σε ποιους πηγαίνουν οι δημόσιοι πόροι. 

Φυσικά επανέλαβε τα περί δημιουργίας «ενός νέου φορολογικού συστήματος» και το ζεστό χρήμα από μια «δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα και δίκτυο τραπεζών ειδικού σκοπού».

Καθησύχασε τους εκπρόσωπους των επιχειρηματικών ομίλων πως δεν υπάρχει ρίσκο από μια διαπραγμάτευση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εντός της ΕΕ καθώς πρόκειται για «μια στρατηγική διεκδίκησης με ασφάλεια, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, όπου ωριμάζει ολοένα και περισσότερο η ανάγκη της αλλαγής στρατηγικής».

Στόχος της διαπραγμάτευσης είναι να πληρώσει ο λαός σημαντικό μέρος του χρέους -για το οποίο ασφαλώς και δεν ευθύνεται- μέσω μιας «Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος» που θα το ελαφρύνει καθιστώντας βιώσιμη την αποπληρωμή του από το λαό.

Συνεπώς τους κάλεσε να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «με τη στήριξη του λαού αλλά και τη συστράτευση των δυνάμεων της παραγωγής και της δημιουργίας του τόπου μας» θα είναι επιτυχημένη η προσπάθεια που καταβάλει για να κατακτήσει το τιμόνι της κυβερνητικής διαχείρισης.

Δεσμεύσεις για «μετρητά στο χέρι» 
στο Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο  (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου