Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

«...Πατρίδα όμως είναι οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί...»

Την Τετάρτη η ολονύχτια κινητοποίηση των συνταξιούχων
Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ * 

 

Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και Ηράκλειο 

Σε ολονύχτια παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, προχωρούν αύριο Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, από τις 6 μ.μ. οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Την κινητοποίηση θα πλαισιώνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν την επαναφορά της 13ης-14ης σύνταξης.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν μεταξύ άλλων: «Καθοριστικό αίτημα η κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει στην καταβολή της 13ης-14ης σύνταξης που στην κυριολεξία ενώ ήταν δικά μας λεφτά μας τα κλέψανε για να …σωθεί η πατρίδα. Όμως Πατρίδα είναι οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί.

Απαιτούμε κόποι και αίμα ολόκληρων χρόνων να βρουν τη δικαίωσή τους και καλούμε όλους τους συνταξιούχους της Αττικής να αγκαλιάσουν αυτή την αγωνιστική εκδήλωση. Οι αγώνες μας μπορούν να τους σταματήσουν. Δεν κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεων. Δεν βολευόμαστε με ψίχουλα».


Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ 
 
Κάλεσμα στην κινητοποίηση έξω από το 
υπουργείο Οικονομικών απευθύνει το ΠΑΜΕ. 

Καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, για να απαιτήσουν την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων και να μην περάσουν τα νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων. 

Τα συνδικάτα έχουν ορίσει σημείο συνάντησης 
στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καπνικαρέας.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προετοιμάζουν, καθώς και αυτά που θα μπουν στη ζωή από 1η του έτους, δεν αφορούν μόνο τους συνταξιούχους.

Αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Θίγουν συνολικά το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. 

Μας θέλουν στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συντάξεις στα όρια των 200 ευρώ, εκτεθειμένους στις επαγγελματικές ασθένειες και τον επαγγελματικό κίνδυνο, χωρίς πρόσβαση στην Υγεία και την περίθαλψη. 

Μας θέλουν πελάτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της ιδιωτικής Υγείας. Στεκόμαστε δίπλα στους απόμαχους της δουλειάς, διεκδικώντας ενιαία τα δικαιώματά μας!».

Κάλεσμα προς όλους τους αυτοαπασχολούμενους να σταθούν στο πλάι των συνταξιούχων μαζί με τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ

Καλεί να αγκαλιάσουν την κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ., απαιτώντας την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων και το σταμάτημα των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

  
Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:

«Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προετοιμάζουν καθώς και αυτά που θα μπουν στη ζωή από 1η του έτους δεν αφορούν μόνο τους συνταξιούχους. Αφορούν όλο το λαό. Θίγουν συνολικά το χαρακτήρα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος...

...Στεκόμαστε δίπλα στους απόμαχους της δουλειάς, διεκδικώντας ενιαία τα δικαιώματά μας!

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Καπνικαρέας (Ερμού) στις 6 το απόγευμα».

Στις άλλες πόλεις 

Συνταξιουχικές συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τετάρτη και σε άλλες πόλεις. 

Στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι οργανώνουν εκδήλωση, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μπουφέ και κρασί και οργανώνεται από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΔΕΗ - ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Στη Λάρισα, συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. 

Στο Βόλο, συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας οργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

Στο Ηράκλειο Κρήτης κινητοποίηση οργανώνουν οι συνταξιούχοι στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου