Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ευχαριστήριο μήνυμα του ΚΚ Κούβας στο ΚΚΕ για την διεθνιστική αλληλεγγύη



Με αφορμή την απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών, που ήταν άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους από τις επιθέσεις της αντικουβανικής μαφίας, το ΚΚ Κούβας και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ έστειλαν επιστολή στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνουν:

«Με μεγάλη χαρά, που συγκρίνεται μόνο με τον ιστορικό θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης την 1η Ιανουαρίου 1959, ο λαός μας γιορτάζει την επιστροφή στην πατρίδα των πέντε ηρώων αγωνιστών κατά της τρομοκρατίας, που παρέμειναν άδικα φυλακισμένοι σε φυλακές των ΗΠΑ για περισσότερο από 16 χρόνια, καθώς και για την απόφαση μεταξύ των κυβερνήσεων της Κούβας και των ΗΠΑ να αποκαταστήσουν ξανά διπλωματικές σχέσεις και να εργαστούν για την εξομάλυνσή τους. 

Το μόνο που απομένει είναι η άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοδοτικού αποκλεισμού σε βάρος της Κούβας.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τελικά με λόγια του ίδιου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι η πολιτική της εχθρότητας και του αποκλεισμού για περισσότερο από μισό αιώνα υπήρξε μια αποτυχία και αντί να απομονώσει την Κούβα, συνέβαλε στη δική τους διεθνή απομόνωση.
Αυτός ο ιστορικός θρίαμβος έγινε δυνατός πρώτα απ’ όλα χάρη στο μακρύ αγώνα του επαναστατικού λαού μας, υπό την καθοδήγηση των ηγετών μας Φιντέλ και Ραούλ. 

Αλλά επίσης και χάρη στην αλληλεγγύη που δεχτήκαμε από τους φίλους μας σε όλον τον κόσμο, σε όλη τη διάρκεια αυτών των πέντε δεκαετιών.

Γι' αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε σε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και μαζικές οργανώσεις, σε προσωπικότητες και εντέλει σε όλους τους φίλους της Κούβας που μας συντρόφευαν όλα αυτά τα χρόνια την πιο ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που έδωσαν στην Κουβανική Επανάσταση. 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε στη συνέχιση της υποστήριξης όλων σας, μπροστά στις νέες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, κάτω από τις νέες συνθήκες σήμερα. 

Μπορούμε να σας διαβεβαιώνουμε ότι η Κούβα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ιδανικά της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και του σοσιαλισμού».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου